Engelli sporcunun azmi

2012 Avrupa Şampiyonas'ında 3'üncü olan görme engelli milli atlet Oğuz Akbulut, 2016 Rio Olimpiyatları'nda şampiyonluk hedefliyor. Kariyerinde 8 Türkiye şampiyonluğu bulunan 21 yaşındaki atlet, Paralimpik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edebilmek için kıyasıya çalışıyor.

Doğuştan yüzde 70 görme engeli bulunan Oğuz Akbulut, 2016 yılında Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak olan Paralimpik Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil etmek için, hazırlıklarını şimdiden sürdürüyor.

Tokat'lı Hasan-Afiyet Akbulut çiftinin 4 çocuğundan birisi olan genç atlet, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Antrenörlük bölümünde okuyor.

Atletizm dalında 8 Türkiye şampiyonluğu bulunan Oğuz Akbulut'un hedefinde ise 2016 Paralimpik Olimpiyatlarında Türkiye'ye altın madalya kazadırmak var.

.

Oğuz Akbulut, engelli olmanın hayattan kopmak anlamına gelmediğini vurguladı.

Görme engeliler B-3 kategorisinde yarışan Milli atlet, 1500 metre Türkiye rekorunun da sahibi. Akbulut'un antrenörü Ertürk Yamen'in sporcusuna olan güveni ise tam.

.

Görme engelli atlet, 2014'te Galler'de yapılacak olan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda da ülkemizi temsil edecek.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # brezilya # atletizm # oğuz akbulut # görme engeli # rio # paralimpik olimpiyatları # galler # avrupa atletizm şampiyonası