Erdoğan: Bugünkü olayda tek tesellimiz...

Leyla Zana randevu istedi, Erdoğan'dan 'olur' yanıtı geldi. HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana, sürpriz bir adım atarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talebinde bulundu. İsteği doğrulayan Erdoğan "Teklifi değerlendiriyoruz, görüşebiliriz" dedi

Erdoğan: Bugünkü olayda tek tesellimiz...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, PKK'nın Diyarbakır'daki okul saldırısını değerlendirdi. Erdoğan, " Aslında bu bin 128 imzaya çok ilginç bir cevaptır. " dedi, "terör operasyonları dursun" diyen akademisyenlere yüklendi. Erdoğan, Leyla Zana'nın görüşme talebini de doğruladı.

Okula saldırı

1158 tane imzaya çok ilginç bir cevaptır. Bu sözde akademisyenler lkimlerin yanında olduğun çok açık ve net ortaya koyuyor.

Karnelerini alan öğrencilere adice yapılan saldırının arkasında olanlar bunlar. Bunlar da bir şey ortaya koyuyor. Bizim öğretmenlik gibi bir derdimiz yok biz terörün yanındayız teröristin arkasındayız diyorlar. Bugünkü olaydaki tek tesellimiz yavrularımızın içinde şehidimiz yok.

Zana'ya yeşil ışık

Güneydoğu'daki bazı mahallelerde sözde özerklik ilan eden terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ederken, dikkat çekan bir gelişme yaşandı.

Açılım süreci başlamadan önce 2012 yılında "Bu sorunu çözerse Erdoğan çözer" diyen HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana, randevu talebinde bulunarak Erdoğan'la bir araya gelmişti.

Eylül ayında ölüm orucuna başlayacağını açıklayan, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesini isteyen Zana, Erdoğan ile görüşmek için randevu talebinde bulundu.

Erdoğan, randevu talebini doğruladı, Zana'ya yeşil ışık yaktı. "Böyle bir talebi oldu. Dün Beştepe sofrasında bunu da arkadaşlarımızla paylaştık. Şu anda arkadaşlarımızla da bu konuyla ilgili bir değerlendirelim dedim ve bu değerlendirme neticesinde yani kanaatim kabulden yanadır. Kabul edip kendisiyle görüşebiliriz."

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sofrasında kendisine barış ve kardeşlik bakanlığı kurulması önerisi gelip gelmediği sorusuna da yanıt verdi. "Yani hükumetimizin de gündeminde böyle bir şey şu ana kadar kulağıma gelmedi. Böyle birşey de yok. Benimde şahsen bana istişare edildiği zaman söyleyeceğim şey; 'gerek yok'."

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # diyarbakır # karne