Doğu Perinçek Amasya Üretim Devrimi Kurultayında konuştu: ''Üreticilerin milli hükümetini kuracağız''

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Amasya Üretim Devrimi Kurultayında konuştu. Perinçek, ''Üreticilerin milli hükümetini kuracağız'' dedi. Öte yandan Çiftçi Platformu Başkanı Ömer Sarı da kurultayda konuştu. Sarı çiftçilerin sömürüldüğünü ifade etti.

Doğu Perinçek Amasya Üretim Devrimi Kurultayında konuştu: ''Üreticilerin milli hükümetini kuracağız''

Amasya Üretim Devrimi Kurultayı gerçekleştirildi. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek gerçekleşen kurultayda konuştu.

Dr. Doğu Perinçek'in konuşması:

- Sayın muhtarlarımız, çok değerli Ömer Sarı Bey ve çok değerli çiftçi arkadaşlar, hepinize yürekten sevgiler ve saygılar. Türk tarımını mucize kurtarmaz ama Türk tarımını Türk çiftçisi kurtarır ve kurtaracak. Önce umutlu olacağız.

- Umut bizim hayat prensibimiz, umutsuz hiçbir şey yapılmış. Siz her şeyi umutla, emekle, zahmetle yapıyorsunuz. Biliyorsunuz, attığınız fideden domates çıkacak. O yüzden umutlarımız gerçeğe dayanıyor. Üç dönümden bir ailenin ekmeğini çıkarıyorsunuz. Bu mucize değil mi?

- Bütün Türkiye’yi dolaşıyoruz, siz de burada söylediniz; böyle gitmez. Eğer çiftçimiz ekmezse, tohumunu atmazsa, gübresini atmazsa, hayvancımız hayvanını otlatamazsa Türkiye aç kalır. Bunun için böyle gitmez. Türkiye’nin çiftçisi çaresini bulacak ve o mucizeyi yaratacak. Zor bir dönemden geçiyoruz. Sıkıntılar, salgın hastalıklar var ancak bu millet zorluklardan mucizeler yaratan bir devlet. Türk milletinin tarihi dağları yarıp çıkmaktır. Bu zorluklardan da dağları yarıp çıkacağız. Önce “köylü, çiftçi bu memleketin efendisidir.” diyeceğiz. Çünkü çiftçi üreticidir. Kaynağı domates, pamuk, koyun, sığıra değil betona verirsen zorluklardan çıkamazsın.

'İSTANBUL'A KANAL DEĞİL, ANADOLU'YA SU'

- Sloganımız; İstanbul’a kanal değil, Anadolu'ya su! Anadolu toprağının bağrı su diye çatlıyor. Irmaklarımızı kontrol etmek, terbiye altına almak, tarıma yöneltmek kaynak meselesidir. Biz üreticilerin milli hükümetini kuracağız, başka şansımız yok. Suyun başını onlar tutacak, kaynakları onlar yönlendirecek, kararları onlar verecek.

- Bir haciz terörü, banka terörü var. Haciz insanların kapısına gelip dayanıyor. Bu haciz terörüne son vermemiz gerekiyor. Faiz borçları silinecek, çiftçinin alın terinin faize gitmesine karşıyız. Faiz borçları silinsin, borçlar bir yıl ertelendin ve kalan borçlar beş takside bağlansın.

- Türkiye’nin önünü ancak böyle açabiliriz. Siyaseti ter dökmeyen büyük holding sahibine bırakırsan doyanların Türkiyesiz kurulur. Biz doyuranların hükümetini kuracağız. Bir olacağız, hepimiz her alanda birleşeceğiz. Önümüzdeki dönemde de kol kola, omuz omuza vereceğiz.

'UMUTLU BİR TÜRKİYE'Yİ YARATACAK GÜÇ VAR'

- Dış tehditler, güvenlik meselesi, terörle mücadelede de yük sizde; sizin evlatlarınız bu vatana canını, kanını veriyor. Burada yemin ediyoruz, köylü memleketin efendisi olacak! Buradan hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza hep birlikte seslenmiş olalım; sesimiz duyulacak, bu kararlılık duyulacak. Biz yalnızca Amasya’da değil, Polatlı’da, Şırnak’ta, orduda tüm çiftçileri birleştirmeye karar verdik.

- Bu birlikten büyük kararlar ve büyük çözümler çıkacak. Umutlu olmak baş mesele, karamsarlığa izin vermeyeceğiz. Karamsarlık umuda ihanettir, sizi umuda davet ediyorum. Umutlu bir Türkiye’yi yaratacak büyük bir güç var, o mucizeyi yaratacak siz varsınız. Burada davul ve zurnalarla o güzel günde yeniden buluşacağız.

'ÇİFTFÇİLER SÖMÜRÜLÜYOR'

Çiftçi Dayanışma Platformu Başkanı Ömer Sarı Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'e, Şule Perinçek'e, Ulusal Kanal'a ve gelen herkese teşekkürlerinin ileterek kurultayda şu sözleri söyledi:

- Öncelikle Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eşi Şule Perinçek, Ulusal Kanal ve gelen herkese teşekkür ederim demek istiyorum. Öncelikle şununla başlamak istiyorum; Yeşilırmak bugün kurumak üzere. Biz bu suyu içiyoruz, yetkililerin bu suyu arıtması ve çöpleri çekmesine bir çözüm bulmasını istiyorum. Biz genellikle köyümüzde seracılıkla geçiniyoruz. Seracılık satarken çok ucuz ancak alırken çok pahalı.

- Sekiz aydır köy için ve çiftçilerimiz için mücadele ediyoruz. Allah sizden razı olsun, çiftçinin yanında oldunuz, bize sahip çıktınız.

- Biz köyümüzde yalnızız. Tarım Kredi Kooperatifi bizim traktörlerimizi haczettiğinde kimse bizim sorunlarımızla ilgilenmedi. Kimse bizim dertlerimizi dinlemiyor, çözüm bulmaya çalışmıyor, yalnızca seçim zamanında bizi hatırlıyorlar. Bize Doğu Perinçek sahip çıktı. “Mesele tarımsa, bu milli bir meseledir. Ben çıktığım programlarda sizden mutlaka bahsedeceğim.” dedi ve gerçekten bizi hiç unutmadı. Benim çiftçiler adına istediğim şudur; Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankaları şu anda çiftçileri sömürmekte, çiftçilere adil davranılması ve sömürmekten vazgeçmelerini istiyorum. Çiftçi borcunu ödeyemediği için çocuğunu doyurduğu toprağı satmak zorunda kalıyor.

- Büyükkızılca Köyü Muhtarı Osman Türkmen: Bizim tarım kredi ile ilgili sorunlarımız var. Çiftçiye çok ağır gelen şartları var. Köyümüze gelen hacizden sonra kimse ne yapacağımızı, halimizin ne olacağını düşünmedi. Çiftçinin derdini dinlemeye sadece siz geldiniz, size çok teşekkür ederiz.

# vatan partisi # amasya # Milli Hükümet # Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek