MSB: M4 karayolunda 2. Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi

İdlib mutabakatında takvim işliyor. Milli Savunma Bakanlığı, M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla 2’nci Türk-Rus kara devriyesinin yapıldığını duyurdu. Devriye güzergahı El Kaide uzantılı teröristler nedeniyle ise kısaltıldı. Devriyeyi engelleyen söz konusu teröristlere karşı atılacak adımlar da masada. Bu kapsamda Rusya'dan "Türkiye devriyeleri engelleyen radikalleri etkisiz hale getirilmesi konusunda taahhüt verdi" açıklaması geldi.

MSB: M4 karayolunda 2. Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi

5 Mart mutabakatı işliyor. Mutabakatı hedef alan teröristlere karşı ise imha seçeneği masada.

Moskova'da imzalanan İdlib Mutabakatı kapsamında süreç terör örgütlerinin engellemelerine rağmen devam ediyor. Halep'i Lazkiye'ye bağlayan kritik M4 karayolunda ikinci devriye yapıldı. Açıklamayı Milli Savunma Bakanlığı yaptı.

Açıklamada "Moskova Mutabakatı çerçevesinde; İdlib’deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla 2’nci Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi.

Devriyeye ilişkin Rusya'dan da açıklama yapıldı. Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi güvenlik önlemleri çerçevesinde devriyenin güzergahının kısaltıldığının altını çizdi.

Merkez, güzergahın Türkiye'nin kontrolü altında bulunmayan radikal grupların provokasyonları nedeniyle kısaltıldığına dikkat çekti.

Açıklamada teröristlerin provokasyonları gerçekleştirmek için çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı kaydedildi.

Rus yetkililer provokasyonu yapan radikal gruplara karşı da dikkat çeken bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Türkiye, Rus-Türk devriyeleri yapılmasını engelleyen radikalleri etkisiz hale getirmeyi taahhüt etti.

Milli Savunma Bakanlığı "bazı radikal grupların saldırısı sonucu" 19 Mart'ta 2 askerin şehit olduğunu açıklamıştı. Saha kaynakları söz konusu radikal grubun, El Kaide bağlantılı Hurras El Din isimli terör örgütünün olduğu iddiasında bulunmuştu.

ulusal.com.tr

# msb # devriye