Yurt genelinde kar yağışı etkisini sürdürüyor

Yurt genelinde soğuk hava, kar yağışı etkisini sürdürüyor. İstanbul'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle çok güzel bir tablo oluştu.

Yurt genelinde kar yağışı etkisini sürdürüyor

Yurdun birçok kesiminde karyağışı etkili oldu.

İstanbul’da dün akşam saatlerinde Beylikdüzü, Esenyurt, Arnavutköy gibi semtlerde başlayan kar yağışı, gecenin ilerleyen saatlerinde tüm şehri etkisi altına aldı. Bazı bölgelerde tipi olarak görülen kar yağışı, İstanbul Boğazı'nda ise kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Boğazı, gemi geçişlerine kapatıldı. Şehir Hatları ise hava muhalefeti nedeniyle Kabataş-Adalar seferleri hariç diğer seferlerin yapılamadığını duyurdu. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe ekipleri, yollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Trakya’da ise Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da kendisini gösterdi. Edirne'de hava sıcaklığı 15 derece birden düştü.

Kırklareli’nde tipi şeklindeki kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı Demirköy ilçesinde 5, Kofçaz ilçesinde 3 santimetre olarak ölçülürken, kent merkezi de beyaza büründü.

Çanakkale'de gece başlayan kar, şehir merkezi ile Ayvacık, Biga, Lapseki, Çan, Yenice ve Gökçeada ilçesinde etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi.

Balıkesir ise güne beklenen kar yağışı ile başladı. Şehirde 15 derece birden düşen hava sıcakları, Kazdağları’nı da beyaza bürüdü.

Karadeniz'in önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı’ndaki kayak merkezinde ise hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Kar kalınlığı yaklaşık 30 santimetreye ulaştı.

Öte yandan Meteoroloji 14’üncü bölge müdürlüğü; Van, Hakkari, Bitlis ve Muş’ta ani sıcaklık düşüşleri ile yaşanabilecek buzlanma ve dona karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

# çanakkale # istanbul hava durumu # yağış # kar # gemi # trakya # arnavutköy # esenyurt # kar yağışı # Hava durumu # biga # balkanlar # istanbul kar yağışı # buzlanma # Ilgaz Dağı # kırklareli # don # beylikdüzü # Yenice # Can # tipi # İstanbul kar # gökçeada # Ayvacık # İstanbul Boğazı # soğuk hava # Kazdağları # lapseki # tuzlama # demirköy # Kofçaz # kar yağışı hava durumu # İstanbul Boğazı kar # İstanbul Boğazı kar yağışı