TSK 290 kez 'operasyon yapalım' dedi ama sadece 8'ine izin verildi

Açılım sürecinde askerin eli kolu bağlandı. Operasyon yetkisinin valilere devredilmesinden sonra 2014 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 290 kez operasyon talebinde bulunduğu ancak sadece 8'ine izin verildiği ortaya çıktı.

TSK 290 kez 'operasyon yapalım' dedi ama sadece 8'ine izin verildi

Açılımı fırsat bilen PKK Doğu ve Güneydoğu'da silah stoklarken asker kışlaya hapsedildi. 2010 yılındaki EMASYA protolü gereği de TSK'nın operasyon yetkisi valilere devredildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2014 yılında valilerden 290 kez operasyon izni istediği ancak sadece 8 operasyon için izin verildiği ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, açılım siyasetini sürdürmek isteyen hükümet, TSK 2014 yılında Şırnak’ta 110, Hakkâri’de yaklaşık 100 ve Tunceli’de 80 olmak üzere 3 ilde 290 kez operasyon yapmak için izin istedi.

TSK taleplerini, hangi ilde, nereye, hangi saatte ve hangi amaçla operasyon yapmak istediğini en ince ayrıntısına kadar yazılı olarak valiliğe bildirdi. Bu bildirimler, bölgedeki tugay komutanlıkları, tugayların bağlı olduğu kolordu komutanlığı ve Genelkurmay Harekât Başkanlığı tarafından tek tek kayıt altına alındı.

Ancak valiler her seferinde talebe olumsuz yanıt verdi. 290 talebin sadece 3'üne olumlu yanıt verildi.

ulusalkanal.com.tr