Girdiler üreticileri ve komisyoncuları etkiledi

Koronavirüs salgınına yurt genelinde yaşanan kuraklık da eklenince sebze-meyve fiyatları yükseldi. Fiyat artışının yüksek girdilerden kaynaklandığını söyleyen Diyarbakır hali komisyoncuları, çiftçiye destek verilirse maliyetlerin düşeceğini belirtti.

Girdiler üreticileri ve komisyoncuları etkiledi

Sebze-meyvefiyatlarının atmasıyla gözler yine komisyonculara çevrildi. Komisyoncular ise fiyat artışının yüksek maliyetlerden kaynaklandığını savundu.

Pandemi süreciyle beraber birçok gıda ürününde olduğu gibi sebze ve meyve fiyatlarında da artış yaşanıyor. Fiyat artışı tüketicilerin yanı sıra hem üreticileri hem de komisyoncuları olumsuz etkiledi.

Komisyoncular, üreticinin satış fiyatı ile tüketicinin alış fiyatı arasındaki farkın kendi ceplerine girmediğini, pek çok maliyet kalemi olduğunu anlattı.

Koronavirüs salgınının yanı sıra, bu yıl yaşanan kuraklık da Diyarbakır çevresinde sebze-meyve fiyatlarına olumsuz yansıdı.

Seralarda üretimin azalması ve salgın kısıtlamaları nedeniyle semt pazarlarının kurulmayışı nedeniyle esnafın satışı vatandaşın ise alım gücü düştü.

# pandemi # fiyat # artış # maliyet # meyve # komisyon # kuraklık # Gıda # sebze