İran'ın petrol tankeri Venezuela'ya ulaştı

İran'ın Venezuela için gönderdiği ilk petrol tankeri, ülkeye ulaştı. İran tankerine Venezuela hava kuvvetleri eşlik etti. Tankerin Venezuela karasularına ulaşmasının ardından, Karakas yönetiminden "kardeşlik" mesajları geldi.

İran'ın petrol tankeri Venezuela'ya ulaştı

Tahran ve Karakas, dünyaya dayanışma mesajları verdi.

İran'a ait 5 petroltankerinden ilki, Venezuela hava kuvvetleri eşliğinde ülkenin karasularına girdi. Petrol tankeri "Fortune", Venezuelalı yetkilier tarafından, sevinçle karşılandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, tankerin fotoğraflarını "Yalnızca özgür insanların kardeşliği bizi kurtaracak" notu ile paylaştı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza da twitter'dan yaptığı açıklamada, "İran ve Venezuela zor zamanlarda her zaman birbirlerine destek oldular" ifadelerini kullandı.

"Kardeş İran İslam Cumhuriyeti'nin tankerleri münhasır ekonomik bölgemizde" açıklaması ise Venezuela Petrol Bakanı Tareck El Aissami'den geldi. Aissami İran'a dayanışmasından ötürü teşekkür etti.

Bir dayanışma mesajı da İran'ın Venezuela Büyükelçisinden geldi. Büyükelçi Hojat Soltani Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro ve İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in bir arada olduğu bir fotoğrafı paylaşarak "kardeşlik" mesajı verdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhan, tankerlere olası bir ABD müdahalesinin, Washington için sorun olacağını söylemişti. 1 milyon 53 bin varil akaryakıt taşıyan dört petrol tankeri de, Venezuela'ya doğru yolda.

ulusal.com.tr

# iran # tanker # Venezuela # petrol