İstiklal'de simit tezgahı krizi

Bir süre önce İstanbul İstiklal Caddesindeki simit tezgahlarını gece yarısı operasyonuyla kaldıran İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri yine iş başındaydı. İstiklal Caddesi'ndeki bazı simit tezgahları bu kez de "ana caddeye 30 metre uzaklıkta olmadıkları" gerekçesiyle kaldırıldı. Esnaf mağdur.

İstiklal'de simit tezgahı krizi

Haber: Dilek Doğan - Kamera: Emre Alp Genç

İstanbulİstiklal Caddesindeki simit tezgahları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi arasında krize neden olmuştu. Tam sorun çözüldü derken İstiklal Caddesi'ndeki bazı simit tezgahları yine zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı.

İstiklal Caddesinin simgesi haline gelen simit arabaları bir süredir İBB ile Beyoğlu Belediyesi arasında anlaşmazlığa neden olmuştu.

Caddenin "ana arter" olduğunu belirten İBB, kira bedelinin kendilerine verilmesini istemiş, Beyoğlu Belediyesi ise simitçilerinin onları muhatap alması gerektiğini ifade etmişti.

Son olarak İBB'ye bağlı zabıta ekiplerinin bölgeye gece gidip tezgahları tek tek toplaması tepkilere neden olmuştu.

Uzun bir aranın ardından İBB zabıta ekipleri yine İstiklal Caddesine indi. Bazı simit tezgahları ana caddeye 30 metre uzaklıkta olmadığı gerekçesiyle toplandı.

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # beyoğlu # İstiklal Caddesi # simit # belediye # istiklal