Yanukoviç'i hain mi ilan ettiler

Yanukoviç'i hain mi ilan ettiler

Bölgeler Partisi yaptığı son basın açıklamasında Devlet Başkanı Yanukoviç'in "korkakça kaçtığını" duyurdu. Devlet Başkanı Yanukoviç'in "hain" olarak nitelendiği açıklamada Bölgeler Partisi'nin "halkın güvenliğini sağlamak ve geçmişteki hataları düzeltmek için elinden geleni yapacağı" ifade edildi.

Açıklama, partinin web sitesinde Rusça yapıldı. Haber ajansları henüz açıklamayı teyit etmedi.

Yanukoviç’in partisine yasaklama teklifi mecliste

Sabah saatlerinde ise, dün Devlet Başkanı Yanukoviç'in görevden alındığını ilan eden Ukrayna Parlamentosu'nun Başkanı Aleksandr Turçinov, vekaleten Devlet Başkanlığı görevine atandı. Göreve gelir gelmez yurtsever güçlerin tasfiyesi yönünde bir siyasi baskıyla karşı karşıya kalan Turçinov'a sunulan yasa teklifleri arasında Ukrayna Komünist Partisi ve Yanukoviç'in Bölgeler Partisi'nin kapatılmasını öngören yasa teklifi göze çarpıyor.

Çatışmalar sürüyor

Kiev'in Neo-Nazi çeteler tarafından ele geçirilmesinden sonra Batılı medyanın öngördüğü "barışçıl" senaryo gerçekleşebilmiş değil. Çeşitli gayrıresmi kaynaklardan gelen bilgilere göre, Kiev'i ele geçirdikten sonra yurtseverlerin ve sosyalistlerin toplandığı Harkov kentine yönelen Neo-Nazi Özgürlük Partisi ve Sağ Sektör militanları gece boyunca sosyalist ve Avrasyacı milislerle çatıştı. Doğrudan Lenin heykeline yönelen militanlar, Ukrayna Komünist Partisi'nin kurduğu Anti-Faşist Halk Cephesi ve yerel yönetimlerin oluşturduğu milis kuvvetleri tarafından püskürtüldü.

Aytekin Kaan Kurtul

ulusalkanal.com.tr

# Ukrayna # Yanukoviç # Timoşenko # turuncu