ABD'den YPG itirafı: ''YPG, ABD'nin terör örgütü olarak tanıdığı PKK'nın alt koludur''

ABD Adalet Bakanlığı, Florida eyalet meclisi binasına yapılan saldırıda YPG'li bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Konuya ilişkin açıklamada, ''YPG, ABD hükümeti tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan PKK'nın alt koludur'' denildi.

ABD'den YPG itirafı: ''YPG, ABD'nin terör örgütü olarak tanıdığı PKK'nın alt koludur''

ABD'den YPG itirafı geldi. Adalet Bakanlığı, ''YPG, ABD'nin terörörgütü olarak tanıdığı PKK'nın alt koludur'' açıklaması yaptı.

Açıklama ABD Adalet Bakanlığı'ndan yazılı olarak yapıldı. Florida'da yaşayan Daniel Baker isimli kişinin "kaçırma ve yaralama tehdidi içeren eyaletler arası iletişim kurma" suçlamasıyla gözaltına alındığı duyuruldu.

Baker'ın 10 Ocak Pazar günü eyalet meclis binasına yönelik saldırılara karıştığına işaret edilen açıklamada, bu kişinin diğer kişileri silahlanarak buraya gelmeye teşvik ettiği belirtildi.

Açıklamada, Baker'ın 2017'de Suriye'de YPG'ye katıldığına işaret edilerek, şüphelinin sosyal medya haseplarında YPG'de keskin nişancı eğitimi aldığını belirttiği ve çeşitli belgesellerde de görüldüğü kaydedildi.

PKK'yı terör örgütü olarak kabul eden ABD yönetimi, Suriye'yi parçalamak için kurduğu PYD/YPG'nin terör örgütünün uzantısı olduğunu reddediyordu. Suriye'deki müttfekimiz dediği YPG'yi onlarca kez ziyaret eden ABD yetkilileri terör örgütünün Suriye'deki uzantısına DEAŞ ile mücadele bahanesi ile 40 bin TIR silah da göndermişti.

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı bu açıklama ile YPG ile PKK arasındaki bağlantı resmi olarak kabul edilmiş oldu.

# abd # florida # adalet bakanlığı # pkk # YPG # terör # örgüt # hükümet