Polise ağır silah yetkisi verilecek

AKP hükümeti polisi TSK envanterinde bulunan ağır silahlarla donatmaya hazırlanıyor. İddiaya göre, Emniyet'i yeniden yapılandırmayı planlayan hükümet, ikinci aşamada Emniyet'e ağır silahlar verecek.

Polise ağır silah yetkisi verilecek

Yapısında önemli değişikliklere gidilmesi beklenen Emniyet Teşkilatı'na ağır silah verilmesi yeniden gündeme geldi.

İddiaya göre, Emniyet'in yeniden şekillendirililmesinin ardından TSKenvanterinde bulunan silahlar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de verilecek.

İlk aşamada, terfi ve tayin planlamasını düzenleyen değişiklikler yapılacak. Cemaatçi polis amirleri görevden alınacak. Ardından Emniyet'e ağır silahlar verilecek.

İddiaya göre, TSK envanterinde bulunan ağır silahların bir kısmı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne devredilecek. Ağır silahlar arasında ağır makineli tüfekler, basit hava savunma sistemi olarak nitelendirilen kısa menzilli roketler ve tanksavarların da olması öngörülüyor.

Ancak bu değişikliği yapabilmek için yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Çünkü Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ağır silah yetkisi 28 Şubat sürecinde geri alınmıştı.

Kısa vadede ise Emniyet'e, yeni bir silah alınması kararlaştırıldı. Emniyet, toplumsal olaylara müdahale için "gaz mermisi atan Akrep aracı" satın alacak.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # polis # silah # tsk # emniyet # envanter