Su sorunu çözülmeyen Konyalı çiftçilerin kara yolunu ulaşıma kapattı

Konya Ereğli'de su sorunu çözülmeyen çiftçiler, Konya-Adana kara yolunu traktörlerle ulaşıma kapattı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu kara yolu, çiftçilerin ikna edilmesiyle yaklaşık 4 saat sonra yeniden ulaşıma açıldı. Çiftçilerin sorunlarını yakından takip eden Vatan Partisi de Ereğli'ye bir heyet gönderdi.

Su sorunu çözülmeyen Konyalı çiftçilerin kara yolunu ulaşıma kapattı

Kuraklığın etkilediği çiftçiler, tarlalarını sulayamadıkları için kara yolunu ulaşıma kapattı.

Ereğli'de daha önce köy statüsünde olan 7 mahallede çiftçiler, bu yıl sulama birliği aracılığıyla Beyşehir Gölü'nden kota fazlası suyu temin edip tarlalarını sulayamadı.

Mağduriyetlerini ve su taleplerini birçok kez yetkililere ileten çiftçiler, sonuç alamayınca eyleme geçti. Çiftçiler, traktörleriyle Konya- Adana kara yolunu trafiğe kapattı.

Uzun bekleyişin ardından bölgeye gelen Karatay Kaymakamı Selim Parlar, çiftçileri ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Çiftçiler, milletvekilleri ve vali gelmediği takdirde yolu açmayacaklarını belirtti.

Eylem nedeniyle Jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, kara yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, çiftçilere, sorunun çözümü için yetkililer ile görüştüreceklerini belirtti.

Yaklaşık 4 saat ulaşıma kapalı olan Konya-Adana kara yolu, çiftçilerin ikna edilmesi sonucu yeniden açıldı. Vatan Partisi de çiftçilerin sorunlarını çözmek için Ereğli'ye bir heyet gönderdi.

# adana # Milletvekilleri # su sorunu # vatan partisi # Kara yolu # Konya # araç # Ereğli # ulaşım # ikna # çiftçiler # mağduriyet # beyşehir