AKP'deki firelere en çarpıcı açıklama Şahin'den geldi

AKP'li 4 eski bakan ile ilgili Yüce Divan oylamalarında AKP'de yaşanan firelerle ilgili tartışmalar sürüyor. En dikkat çeken açıklama AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den geldi. Şahin "Asgari ücretin bin lira olduğu bir ülkede bir siyasetçi 700 bin liralık saat alamaz" dedi.

AKP'deki firelere en çarpıcı açıklama Şahin'den geldi

Meclis Genel Kurulunda Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili yüce divan oylamalarında AKP'de büyük fireler verildi. Daha ilk oylamada yaşanan büyük şok Şamil Tayyar'ın 'içimizdeki hainler' sözleriyle tartışmalı boyuta geldi.

Tayyar'ın yanı sıra Mehmet Metiner'den de sert açıklamalar geldi. "İçimizdeki ihanetçilerin sayısı az değilmiş" diyen Metiner "Partimizden daha önce istifa edenler bu hainlerden bin kat daha şerefli" ifadelerini kullandı.

AKP'den en dikkat çeken açıklama AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den geldi. Şahin; "Asgari ücretin yeni bin liraya çıktığı bir ülkede bir siyasetçi 700 bin TL'lik saat alamaz kardeşim. Bu siyasi etik açısından son derece yanlış bir davranıştır" dedi.

Egemen Bağış'ın "Bakara makara" sözlerinin parti içindeki neden olduğu rahatsızlığın sürdüğünü belirten Şahin, yaşanan firelerin tepki oyları olduğunu söyledi.

Şahin, AKP'li Tülay Babuşcu'nun "600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" sözlerini de eleştirdi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # Mehmet Ali Şahin # sert açıklama # fire