Bakanlıktan yeni düzenleme

Adalet Bakanlığı kumpas savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın firarı üzerine tedbir alarak sistemlerini güncelledi. Artık hakim ve savcılar hakkında çıkarılan yakalama ve tutuklama kararları sistemlere otomatik olarak bildirilecek.

Bakanlıktan yeni düzenleme

Kumpas savcılarının yurt dışına kaçması Adalet Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Adalet Bakanlığı haklarında yakalama ve tutuklama kararı verilen hakim ve savcıların yurt dışına kaçmalarını önleyebilmek için düzenlemeye gitti. 13 Ağustos'ta başlayan uygulamaya göre hakim ve savcılar için çıkarılan yakalama ve tutuklama kararları Kaçakçılık, İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı sistemlerine çevrim içi bildirilecek.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre hakim ve savcılar hakkında özel izin gereken soruşturmalar, artık Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Soruşturma Bürosu'ndaki dosya üzerinden yürütülecek.

Bu kapsamda çıkarılacak yakalama ve tutuklama kararları da kolluk kuvvetlerinin sorgulama yapabildiği sistemlere otomatik olarak işlenecek.

Hâkim ve savcılara yönelik soruşturmaların bir kısmı Başsavcılıkların genel soruşturma büroları bir kısım da başsavcılıkların bakanlık muhabere büroları üzerinden yürütülüyordu.

ulusalkanal.com.tr

# adalet bakanlığı # Zekeriya Öz # celal kara