AKP, adayını pazartesi ilan edecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Melih Gökçek yerine gösterilecek aday için AKP'de eğilim yoklaması yapıldı. Parti Genel Merkezindeki oylamanın sonuçları AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a sunulacak ve son kararı o verecek. Adayın kim olacağı ise 6 Kasım'da belediye meclisinde yapılacak seçimden hemen önce açıklanacak.

AKP, adayını pazartesi ilan edecek

AKP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Melih Gökçek'in yerine kimin aday yapılacağına ilişkin temayül yoklaması yaptı.

Parti Genel Merkezi'nde yapılan oylamada 7 ayrı sandık kuruldu. Oylamaya, AKP Ankara milletvekilleri, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri katıldı.

Sandıklardan sırasıyla, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertük'ün ismi öne çıktı.

Sonuçlar, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a sunulacak ve son kararı o verecek. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Gökçek yerine kimin aday yapılacağının 6 Kasım Pazartesi günü Meclis Grubunda açıklanacağını söyledi.

AKP'nin adayını kamuoyuna açıklayacağı gün Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'i de yeni başkan için seçim yapacak. Saat 14'te toplanacak Meclis'te AKP'nin 100, CHP'nin 21, MHP'nin 15, bağımsız 3, Büyük Birlik Partisi'nin ise 1 üyesi bulunuyor.

CHP, daha önce belediye meclislerinde yapılacak seçimlerde aday göstermeyeceğini ilan etmişti. MHP ise nasıl bir yol izleneceğini istişare toplantılarında kararlaştıracak.

ulusal.com.tr

# ankara # erdoğan # AKP # melih gökçek