Vatan Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Soner Polat'tan önemli açıklamalar

Vatan Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Soner Polat'tan önemli açıklamalar

Vatan Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Emekli Tümamiral Soner Polat, CNN Türk canlı yayınında konuk oldu.

İşte Polat'ın açıklamalarının satırbaşları:

- Gürsel Tekin Suriye'ye girileceği iddiasına dair bilgiyi nereden aldı, bilemiyorum. Kişisel olarak şunu söyleyebilirim: TSK milli bir ordudur, komutanlarıyla bütün personeliyle bu topraklara bağlıdır. TSK'nın Suriye'ye karşı askeri hareket yapacağına ihtimal vermiyorum. TSK asla ve asla böyle bir emperyalist tuzağa düşmez.

- Bu kaynaklar kimdir, CHP ile ne gibi iişkileri var, bilemiyorum. Çünkü ana muhaletet partisinin görev alanı bellidir. TSK böyle bir oyuna gelmez.

- Herhangi bir siyasi hareketin, -ister Meclis, iste Meclis dışında olsun- herhangi bir şekilde, bu ülkenin ulusal çıkarlarını savunduğu şekilde meşru olduğunu düşünüyorum. Bizim herhangi bir şekilde Vatan sıkıntımız olduğunu düşünmüyorum. Biz Vatan Partisi olarak HDP'ni barajı geçeceğine inanmıyoruz.

- Barikatları nasıl yıktıysak barajı da öyle yıkacağız

- Güneydoğu'da etle tırnak gibi kaynaştığımız Kürt halkına bütün hakların verildiğini düşünüyoruz.

- Kürdümüzle Türkümüzü barıştıracağız. Güneydoğu'daki ezilen halkımızı özgür yurttaş yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin saygın vatandaşı olacaklar. Devletin yaptırım gücünü sonuna kadar uygulayacağız. TSK milli bir ordudur. Bizim iktidarımızda bu saygın kurumlar yeniden halkn kurumu olacak. Devletin yaptırım günücün sonuna kadar kullanacağız. İran ile Irak ile Suriye ile bölgesel işbirliği olanaklarını arttıracağız.

- Biz hem Irak'ın hem de Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Heyetimiz, Genel Başkanımız Suriye'ye gitti Esad ile görüştü, İran'a gidildi. Irak ve Suriye'nin merkezi idareleri güçlendikçe her iki ülkeye de istikrar gelecektir. Bu aslında Türkiye'nin istikrarıdır. Milletimiz bize güvensin. Asla ve asla Türkiye'nin bölünmesine izin vermeyiz, Milletimizi her konuda uyarırız.

- Önce büyük milletimize müjdeyi verelim. Çarşımıza, kesemize bereket gelecek. Vatan Partisi üretim ekonomisine geçiyor. Faiz, rant ekonomisiyle hiçbir yere gidemeyiz. Üretmek zorundayız. Hep kazanan faizciler, rantçılar, borsa vurguncuları. Biz hiçbir şekilde bu ülkenin alın terini, göz nurunu hiç kimseye yedirmeyiz. Şu an ekonomik kriz içindeyiz. Bu ne zaman finansal bir krize dönüşecek? Uzak değil. Bu yüzden herhangi bir şekilde Vatan Partisi dışında ekonomik alternatif sunan parti yok.

- Şerefli onurlu bir yaşam için iş ve o iş için hak edilen ücret vaat ediyoruz. Kaynak bulmak için önce üreteceksiniz, satarak, rantla bu kaynakları yaratamazsınız. Bu aynı zamanda bilimsel bir gerçektir. Biz diyoruz ki çiftçimize: sen yeter ki üret.

- Bizim alnımızda emek, namus yazıyor. Emekçiyi köle yapan taşeronluk sistemini de toprağın altına gömeceğiz. Türkiye'de taşeronluk diye bir kelime duyulmayacak

- Ekonomi uzmanlarımız günde 20 saat çalışıyorlar. Hepsi son derece bilgili. İlk önce asgari ücret her insanın şerefiyle geçineceği seviyede olacak. Kredi kartlarında faizlerin hepsin sileceğiz. Öğrencilere müjde! Harçlar yok yurtlar bedava olacak.

- Bizim ekonomik reçetemiz tarihseldir, gerçektir, denenmiştir.

- Halkçılar, devrimciler, yurtseverler, Mustafa Kemal'in askerleri! Bizim marşımız bile Atatürk ile başlıyor, bayrak ile devam ediyor. Vatan Partisi Atatürk'ü kalbinde yaşatanların partisidir. Atatürkçülerin gerçek adresi Vatan Partisi'dir. Bütün Atatürkçüler Vatan Partisi'ne gelin. Bizim partimize gelenler neyi var neyi yok vatana vermek için geliyor. Biz insanların yüreğindeki sevgiyiz. Karanlık bir oda düşünün. Dolaplar, sandalyeler var. Siz yürümeye çalışıyorsunuz. Ayağınız kayar düşersiniz. İşte o karanlık odaya tutulan el feneri Vatan Partisi. Vatan Partisi Türkiye'nin ta kendisidir.

- Devrimciler, emekçiler, gençler, kadınlarımız, Vatan Partisi'nde sade bir nefer olmak TBMM'de vekil olmaktan çok daha değerlidir. Vatan Partisi, Bandırma Vapurudur. Daha zengin Türkiye'yi hep beraber yaratalım.

- Çok güçlü bir kadromuz var. Yılmaz Özdil de yazdı. Kadromuz diğerlerine fark atar. Kendimize güveniyoruz. 2. bölge adayıyım. Türk milliyetçiliğini, ulusalcılığı, devrimciliği temsil ediyoruz. CHP'nin, karşımıza çıkardığı aday 'Ermeni soykırımı'nı savunan aday. Atatürkçüler sizin adresiniz Vatan partisi. Bağımsızlık, Millet diyorsanız Vatan Partisi'ne gelin. 20 seçim bölgesinde kadınlarımız bulunuyor. Kesinlikle inanıyoruz barajı geçeceğiz, biz diyoruz ki, laik, çağdaş aydın bir Türkiye.

- Gençlerimiz harıl harıl çalışıyor. Türk Milleti! Merak etmeyin. Tek bir oyumuzu bile çalamayacaklar. Vatan Partisi varsa Türkiye'de hayat vardır. Vatan Partisi yoksa Türkiye'de sıkıntı vardır.

ulusalkanal.com.tr

# vatan partisi # cnn türk # amiral soner polat