Zorlu YKS maratonu sona erdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince düzenlenen ve 1 milyon 781 bin 760 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci kısmı Alan Yeterlilik Testleri sona erdi. Zorlu maratonun sonunda üniversite adayları büyük bir heyecanı geride bıraktı. 50 yaşın üzerindeki adayların heyecanı da kameralara yansıdı.

Zorlu YKS maratonu sona erdi

YKS'nin ikinci gününde, Alan Yeterlilik Testleri sona erdi. 81 ilde ve Lefkoşa'da düzenlenen sınava 1 milyon 781 bin 760 adayın başvurdu.

AYT'de adaylara soruları yanıtlamaları için 180 dakika süre verildi.

Son oturum olan Yabancı Dil Testi ise 15.45'te başladı. Adaylara 120 dakika süre verildi.

SINAV ÇEŞİTLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Türkiye'nin dört bir yanında YKS sınavı çeşitli görüntülere sahne oldu. Geç kalma endişesi yaşayan öğrencileri jandarma sınava yetiştirdi. Engelli öğrencilerin sınava yetişmeleri için aileler seferber oldu. 50 yaşın üzerindeki adayların heyecanı da görülmeye değerdi.

YKS sınavları için 1 günde 5 bin 384 aday, kimlik kartı başvurusu yaptı.

YSK Kovid-19 önlemleri çerçevesinde yapıldı. Sınav görevlileri ve adayların Kovid-19 durumları, HES kodları aracılığıyla takip edildi. Kovid-19 durumu olan adaylar, sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alındı.

# Kovid19 # sınav # ösym # YKS # ayt # Yükseköğretim Kurumları Sınavı # YDT # hes kodu # Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi # Alan Yeterlilik Testleri # Yabancı Dil Testi # YKS maratonu