KKTC'deki 2.tur seçimi: 2 parti Tatar'ı destekleyecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2’inci turuna sayılı günler kala siyasi partiler saflarını belirliyor. Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi, 2’nci turda Ersin Tatar’ı destekleyeceklerini açıkladı. Halkın Partisi ise seçmenine yönlendirmede bulunmama kararı aldı.

KKTC'deki 2.tur seçimi: 2 parti Tatar'ı destekleyecek

KuzeyKıbrısTürkCumhuriyeti’nde halk, 18 Ekim Pazar günü yeni Cumhurbaşkanı belirleyecek. Demokrat Parti, Halkın Partisi ve Yeniden Doğuş Partisi, seçimin ikinci turunda destekleyecekleri adayı açıkladı.

Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi, ilk turda en yüksek oyu alan Ulusal Birlik Partisi'nin adayı Başbakan Ersin Tatar'ı destekleme kararı aldı.

Demokrat Parti’nin açıklamasında, “Kıbrıs Türk halkının beklentisi Anavatan Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde ayrıştırıcı tavır sergilemeden, birlik ve beraberliği koruyan bir Cumhurbaşkanı'nın ülkemiz için hayırlı olacağının düşüncesi içindeyiz” ifadelerini yer verildi. Her iki partinin açıklamasında da halka sandığa giderek iradesini yansıtma çağrısı yapıldı.

Halkın Partisi ise ikinci turda, seçmenine herhangi bir yönlendirmede bulunmama kararı aldı.

2. tur seçimleri için Optimar anket şiketinden dikkat çeken bir açıklama geldi. Akşam Gazetesi'ne konuşan Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir, CTP'nin Akıncı'yı destekleme kararı almasına rağmen sandığa katılımın artması durumunda Ersin Tatar'ın şansının artabileceğini söyledi.

# türkiye # türk # Kıbrıs # Ulusal # cumhuriyeti # kuzey # Demokrat