Moskova'dan uzlaşı çıktı

Türk heyetin Rusya temaslarından Libya'da yeni bir anlaşma çıktı. Moskova ve Ankara Libya'da temasların sürdürülmesi için anlaştı. İdlib'deki gelişmeler ile ilgili de Rusya'dan "Hala çok iş var ama ilerlemelerin olduğunu görüyoruz" mesajı geldi. Türk heyetin Moskova temaslarında Rus heyetin SDG'lilerle görüşmesine ise tepki gösterildi.

Moskova'dan uzlaşı çıktı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın başkanlığındaki heyetin Rusya temaslarından Libya'da "anlaşma" sonucu çıktı. İdlib'de ilerleme kaydedildi mesajı verildi. SDG'lilerle görüşmeye ise "tepki" gösterildi.

Önal, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Orta Doğu ve Afrika ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov ile görüştü.

Türkiye, Libya'da sürdürülebilir ve kalıcı bir ateşkes sağlanması amacıyla Sirte ve Cufra’nın önemini vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Libya krizi konusunda Türkiye ile temasların sürdürülmesi konusunda uzlaşıya varıldığını bildirdi.

Suriye'nin İdlib bölgesindeki son durum da değerlendirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile yürüttükleri çalışmaların ilerlediğini açıkladı.

Lavrov, "İdlib'de hala çok iş var ama ilerlemelerin olduğunu görüyoruz ve en önemlisi orada kanlı olay yok." dedi.

Rus Bakan, İdlib'deki M4 kara yolunda Türkiye ile Rusya birliklerince ortak devriyelerin gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Gündemde PKK/YPG/SDG unsurlarının Rusya'ya davet edilmesi de vardı. Türkiye, bu görüşmeye tepki gösterdi. Türk Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Bu gibi adımların Suriye’nin siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına hizmet etmeyeceği" ifade edildi.

ulusal.com.tr

# ankara # türkiye # rusya # libya # suriye # sdg # moskova