Başbakan canlı yayında istifa etti

Kaddafi'nin öldürülmesiyle siyasi kaosa yenik düşen Libya’da, uluslararası toplumun tanıdığı Tobruk Hükümetinin Başbakanı Abdullah el Sani, görevinden isttifa etti. Ülkedeki karışıklığın sorumlusu olarak gösterilen El Sani daha öncede 2 kere istifa etmişti.

Başbakan canlı yayında istifa etti

Libya'nın uluslararası toplum tarafından tanınan Tobruk hükümetinin Başbakanı Abdullah el Sani, görevinden istifa etti.

El Sani istifasını canlı yayınlanan televizyon programında açıkladı. Libya halkının ülkedeki kötü gidişat ve güvenlik koşullarından sorumlu tuttuğu El Sani, eleştirilere sert tepki verdi.

"Ayrılmam çözümse görevi bıraktığımı duyuruyorum” diyen El Sani, istifasını pazar günü Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'ne sunacağını belirtti.

Bu, Başbakan El Sani'nin ilk istifası değil. Sani, ailesini hedef alan bir silahlı saldırı nedeniyle istifa etmiş, ardından görevine geri dönmüştü. Geçen yıl ikinci kez istifa eden El Sani, Tobruk ve Trablus hükûmetlerinin anlaşması ile Tobruk'daki sürgün hükûmetinin Başbakanlığına geri dönmüştü.

Libya'da eski devlet başkanı Kaddafi'nin öldürüldüğü 2011 yılından bu yana kaos ve şiddet ortamı dinmiyor. Kentlerde rakip gruplar tarafından kontrol edilirken, ülkedeki iki ayrı parlamento ve hükümet, yetkinin kendisinde olduğunu öne sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

# kaddafi