Denizleri kirletenlere 5 milyon TL'ye kadar ceza kesilecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Limanlar Yönetmeliği'nde önemli bir değişiklik yaptı. Değişiklik, Resmi Gazete'de de yayımlandı. Bundan sonra Türk karasuları ve iç sularını kirleten her türlü gemi ve deniz aracına 5 milyon liraya kadar idari para cezası kesilecek.

Türk karasuları ve iç sularını kirleten her türlü gemi ve deniz aracı bundan böyle 5 milyon liraya kadar idari para cezası ödeyecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Limanlar Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni uygulamada denizlerin kirlenmesine neden olanlara para cezası verilecek.

Değişiklik Türk karasuları ve iç denizlerde seyir halinde veya denizlerde faaliyet gösteren her türlü gemi ve deniz aracı ile kıyı tesislerini kapsıyor. Denizlerde meydana gelen kirlenmelerin sorumlularına liman başkanı, 5 milyon liraya kadar idari para cezası kesilebiliyor.

Ayrıca, Liman başkanı riskin derecesine göre tüm masrafları gemi veya deniz aracı sahiplerine ait olmak üzere geminin bir başka yere nakli veya yakıtının tahliye edilmesi dahil her türlü tedbir alma hakkına sahip oluyor.

Bir diğer değişkilik de gemilerin demirleme süresi ile ilgili. Bundan böyle demirleme alanları ve izinli tesisler dışındaki bölgelerde, koylarda, korunaklı alanlarda ve balık çiftliklerinde her türlü gemi ve deniz araçlarının, aynı bölgedeki kalış süresi en fazla 15 gün olabilecek. Bu süre Liman başkanının izniyle en fazla 15 gün uzatılabilecek.

ulusalkanal.com.tr

# Resmi Gazete # Ulaştırma # denizcilik # haberleşme # değişiklik # türk karasuları # Limanlar Yönetmeliği