Sultanahmet saldırısı davasında istenen cezalar belli oldu

İstanbul Sultanahmet'te 12 Alman'ın hayatını kaybettiği bombalı saldırı davasında sanıklara istenen ceza belli oldu. Savcılık, IŞİD üyesi 3 sanık hakkında 13'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Davada yargılanan biri tutuklu 13 sanığın da beraati istendi

Sultanahmet saldırısı davasında istenen cezalar belli oldu

Terör örgütü IŞİD'in Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısı davasında yargılanan 3 sanığa hapis cezası yağdırıldı. Biri tutuklu olan 13 kişinin de beraati talep edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde toplam 16 kişinin yargılandığı duruşmada 5 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşma savcısı, mahkemede söz alarak esasa ilişkin mütalaasını sundu.

12 Ocak 2016'da gerçekleştirilen canlı bomba saldırısının emrinin Atala El Hasan El Mayyuf, Fevzi Muhammed Ali ve Halil Derviş'in verdiği belirtildi.

3 sanık hakkında Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan 1 kez, 12 kişiyi terör amaçlı öldürmek suçundan da 12'şer kez olmak üzere toplam 13'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Saldırıda yaralanan 16 kişi için de, aynı sanıklara 208'er yıldan 320'şer yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Davının bir diğer tutuklu sanığı Abdurrahman Faiz Rashıd'ın da , IŞİD terör örgütü üyeliği suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Savcılık mütalaasında, tutuklu sanık Mohammed Khaled Hawaslı ile tutuksuz oalrak yargılanan 12 sanığın da beraati talep edildi.

Savcılık mütaalasının tamamlanmasının ardından karar duruşması 20 Kasım'a ertelendi.

ulusal.com.tr

# istanbul # ışid # sultanahmet