Fırıncılar ekmeğe zam yaptı: Ortalık karıştı

Yükselen enflasyon ve artan girdi maliyetleri fırıncıları da mağdur etti. Mersin’in Anamur ilçesinde fırıncılar ekmeğe yüzde 25 zam yapınca, belediye fırınlara ceza uyguladı. Fırıncılar da katlanan girdi maliyetini azaltmak için dağıtımı durdurdu. Bakkallarda ekmek bulamayan vatandaşlar ise Belediye’ye, “ Kendi imkanları ile niye ekmek dağıtımı yapmıyorlar.” diyerek tepki gösterdi.

Fırıncılar ekmeğe zam yaptı: Ortalık karıştı

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Anamur’da Fırıncılar artan girdi maliyetlerinden dolayı ekmeğe zam yaptı. İlçe karıştı.

Mersin’in Anamur İlçesinde geçtiğimiz günlerde ekmeğin fiyatı 2 liradan 2,5 liraya yükseltildi.

Bunun üzerine Belediye fırıncılara ceza kesti.

Konuyla ilgili Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç bir açıklama da yaptı.

- 06.09.2021 tarihinde toplanan Mersin Ekmek Fiyat Belirleme Komisyonu kararı uyarınca 230 gram ekmek fiyatı 2 TL olarak belirlenmiştir. Anamur Belediye Başkanlığı’nın bilgisi dahilinde olmadan %25 oranında zam yaparak fiyatları 2.50 TL’ye çıkartan fırınlara cezai işlem uygulanmıştır. Anamur Belediye Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağımızı ve yasal sorumluluklar çerçevesinde vatandaşlarımızın menfaatlerini koruyacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Sabah, öğlen ve akşam üretimleri için 427 liradan 3’er ceza yiyen fırıncılar ise belediyeye tepkiliydi:

- Önceleri un alımı yaparken taksitli ödeme yapıyorduk. Şuanda hiç kimse bize taksitli un vermiyor. Her şeyi peşin almak durumundayız ve her geçen gün fiyatlar katlanıyor. Geçen hafta 235 liraya aldığımız 50 kg unun fiyatı, bu hafta 300 ila 400 lira arasında. Yine geçen hafta 100 lira olan maya bu hafta 150 lira oldu. Şuan da 2,5 lira bile kurtarmıyor. Mecbur kaldık. Belediye de bize ceza yazdı. Zaten mağduruz.

Benzine gelen zamları gerekçe gösteren fırıncılar bakkal ve marketlere de 3 gündür dağıtım yapmıyor. Vatandaş ekmeksiz kalıyor.

BELEDİYE'YE EKMEK TEPKİSİ: "BELEDİYE ELİ KOLU BAĞLI OTURACAK MI?"

Ekmek almak için 2 km yürümek zorunda kaldığını belirten 72 yaşındaki Uğur Afyoncu Belediye yönetimini göreve çağırdı.

- Pandemi döneminde Belediye ekmek dağıtımı yapmıştı. Madem böyle bir kriz var Belediye neden böyle bir uygulamaya geçerek, vatandaşına hizmet etmiyor. Belediye eli kolu bağlı oturacak mı? Vatandaş ekmek yemeyecek mi?

Öte yandan bölgedeki yerel yöneticilerin, Fırıncılar Odası ile masaya oturarak zam kararlarını ay sonuna kadar ertelemeye ikna ettikleri de ifade ediliyor.

# Mersin # ekmek # anamur # fırın # ekmek zammı # fırıncı