Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'tan Fransız yazara yanıt

Wall Street Journal'da yazdığı makaleyle Türkiye'yi hedef alan Fransız yazar Bernard Henri Levy'ye yanıt, Serdar Kılıç'tan geldi. Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç, Levy'nin "Türkiye NATO'nun güvenilmez müttefiki" söylemine "Bu iddia onlarca yıllık tarihi yok sayıyor. Türkiye 60 yıldan fazladır NATO'nun vazgeçilmez bir müttefiki olmuştur" dedi.

"Türkiye'nin Suriye'deki şiddeti kışkırttığı" ve "Türkiye'nin NATO'da güvenilmez müttefik olduğu" iddialarına, Türkiye'den yanıt geldi.

Fransız yazar Bernard Henri Levy, Wall Street Journal'da yayımlanan makalesinde Türkiye'yi "İslami aşırıcılığı yaymak" ve "Suriye'deki şiddeti kışkırtmak" ile suçlamış, Türkiye'nin NATO'da güvenilmez müttefik olduğunu yazmıştı.

Levy'nin bu suçlamalarına Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'tan yanıt geldi.

Serdar Kılıç, "Bu iddia onlarca yıllık tarihi yok sayıyor. Türkiye, DEAŞ ve diğer dini aşılıkçılara karşı cephede savaşan bir ülke, NATO'nun güney kanatının koruyucusu olarak ve örgüt içindeki en büyük ikinci silahlı kuvvetlere ev sahipliği yaparak 60 yıldan uzun süredir gururlu ve vazgeçilmez bir müttefik olmuştur" dedi.

Levy'nin Suriye ile ilgili suçlamalarına da yanıt verdi Kılıç.

Kılıç, "Gerçek bunun tam tersi. Şu anda terörden uzak bir şekilde yaşayan ve hükümetimiz tarafından kurulan evler, okullar ve sağlık merkezlerine erişimi olan yaklaşık 4 milyon Suriyeli sığınmacıya güvenli bir liman sağlıyoruz. Levy, belki de Cerablus'da Türk askerinin karşısında DEAŞ'ın aldığı yenilgiyi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin DEAŞ'a karşı açtığı ve kazandığı diğer savaşları unutmuştur." diye konuştu.

Serdar Kılıç, Türkiye'nin NATO için güvenilmez olduğunu iddia eden Levy'ye İncirlik Üssü'nün NATO için önemini hatırlattı. " İncirlik düşmanlarımızı kaçıran operasyonların düzenlenmesinde hayati bir rol oynuyor" dedi.

Fransız yazar Bernard Levy PKK/PYD'ye olan yakınlığı ile biliniyor. Levy, "Dünyanın bağımsız bir Kürdistan'a ihtiyacı var" söylemleri ve PKK/PYD'ye yaptığı ziyaretlerle gündeme gelmişti. Fransız yazar ayrıca bölünme referandumu sürecinde Erbil'e gitmiş ve Barzani'ye destek vermişti.

ulusal.com.tr

# washington # serdar kılıç