Donk'un tartışılan maliyeti

Galatasaray'da beklenen açıklama geldi ve Ryan Donk'un transferi KAP'a bildirilerek resmiyet kazandı. Hollandalı savunma oyuncusu artık Sarı Kırmızılı forma için mücadele edecek.

Donk'un tartışılan maliyeti

Kasımpaşa'da stoper olarak görev yapan ancak Rıza Çalımbay ile birlikte ön liberoda da başarılı olan Donk'un sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor ve serbest kalıyordu. Bu transferin üç cephesinden de memnuniyet açıklamaları gelirken, şüphesiz 4 ay sonra bedavaya kaptıracağı oyuncu için Galatasaray'dan 2.5 milyon Euro bonservis ücreti kazanan Kasımpaşa bu transferin en karlısı durumunda. Kasımpaşa'nın ardından Galatasaray formasını giyecek olan Donk ise vatandaşı Wesley Sneijder ile aynı takımda oynamaktan dolayı da ayrıca mutlu.

UEFA Kriterleri için Şubat'ta yine görüşme var

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli de Donk transferinde ön libero açığını kapadığını düşünürken, Sarı Kırmızılı camiada ise 4 ay sonra serbest kalacak oyuncuya UEFA kriterleri kapıya dayanmış iken 8 milyon TL verilecek olması ayrı bir tartışma yarattı. Çünkü Galatasaraylı yöneticiler Şubat ayında yine masaya oturup, Sportif A.Ş.'nin yıllık zararını ve gelecek yıllardaki tasarruf politikası ile ikna etmeye çalışırken, bu transfer ile UEFA karşısında işini de zorlaştırmış oldu. DHA

# rıza çalımbay # kap # Ryan Donk