Kızını, kaybolduğu derede aramaya devam ediyor

Tunceli'de 25 gün önce meydana gelen trafik kazasında Pülümür Çayı’nda kaybolan 3 yaşındaki minik Rümeysa’nın babası, her gün çay kenarına gelerek, kızını aramaya devam ediyor.

Kızını, kaybolduğu derede aramaya devam ediyor

Tunceli'de 25 gün önce meydana gelen trafik kazasında Pülümür Çayı’nda kaybolan 3 yaşındaki minik Rümeysa’nın babası, her gün çay kenarına gelerek, kızını aramaya devam ediyor.

Tunceli-Erzincan karayolunun 45. kilometresinde 25 gün önce içinde bulunduğu aracın Pülümür Çayı’na uçması sonucu kaybolan 3 yaşındaki Rümeysa Kavuş için başlatılan arama çalışmalarına son verildi. Arama çalışmalarına son verilmesinin ardından minik Rümeysa’nın acılı babası Yunus Kavuş hemen her gün kazanın olduğu yerden çay boyunca kızını arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kazanın olduğu yerde İHA muhabirine açıklamalarda bulunan acılı baba Yunus Kavuş, "25 gün önce meydana gelen kazada kızım suda kayboldu. Bizleri de AFAD ekipleri kurtardı. 25 gündür çocuğumuzu arıyoruz ancak bulamadık. Bir hafta öncesine kadar arama çalışmaları sürüyordu ancak arama çalışmalarına son verildi. Bahar mevsimiyle birlikte sular coşmuş durumda. Normal bir insanın bu sularda arama yapmasının imkanı yok. Ancak uzman ekipler kızımı arayıp bulabilir. Buradan devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Cumhurbaşkanına, başbakana sesleniyorum bize yardım edin" dedi.

Kaza esnasında yanlarında bulunan diğer çocuğunun da psikolojisinin bozulduğunu belirten Yunus Kavuş, "Eve gittiğim zaman oğlum sürekli Rümeysa nerede diye soruyor cevap veremiyorum. Ben, balıkçılarla birlikte çayda çocuğumu arıyorum" diye konuştu.

Pülümür Vadisi'nin büyük bölümü boyunca telefonların çekmediğini kaydeden Kavuş, bu sorunun giderilmesi konusunda da yetkililere seslendi.

"KAZANIN ARDINDAN YOL KENARINA BETON BLOKLAR KONDU"

Kazanın meydana geldiği mevkiye karayolları ekipleri tarafından beton blok konduğunu belirten Yunus Kavuş,

"Bizim yaptığımız kazanın ardından buraya beton bloklar kondu. Bunların yapılması için ille de birinin ölmesi mi gerekiyordu. Buraya beton bloklar koymakla iş bitmiyor çünkü vadi boyunca başkaca riskli noktalar var. Kaza yaptığımız yerdeki tünel dar. İki aracın yan yana geçmesi çok zor. Kaza günü de karşımıza kamyon çıktı ve kaza yaptık. Bir insan hiçbir zaman kendi evladının canına kast etmez. O gün ben aracı sağa kırmasaydım belki araçta bulunan herkes ölmüş olacaktı. Devletin artık bu yollara bir çözüm bulması lazım. Bu yol kuzeyi- Güneydoğuya, Güneydoğu-kuzeye bağlayan en kestirme yol diyorlar. İhalesi yapıldı deniyor iki yıldan bu yana kimsenin bir el attığı yok. Artık devletin bu memlekete bir çözüm bulması lazım. Tedbir almayı kazalardan sonraya bırakmaktan vazgeçilsin. Benim canım yandı başkasının canı yanmasın" şeklinde konuştu.

Acılı baba, 25 gündür kayıp olan 3 yaşındaki minik Rümeysa’dan geriye şimdilik sadece gelinlik giydiği fotoğrafının kaldığını dile getirdi.

İSMAİL YOLERİ/İHA

# dere # kayıplar