TSK'da turuncu alarm: Teyakkuza geçildi! İzinler iptal, ek savaş uçakları istendi

Barzani'nin bağımsızlık referandumu yaklaşırken Türk Silahlı Kuvvetleri Habur Sınır Kapısı'nda askeri tatbikata başladı. Genelkurmay Başkanlığı, Silopi-Habur hattındaki tatbikatla eş zamanlı olarak sınır bölgesinde terörle mücadele operasyonlarının da devam edildiğini duyurdu. TSK sınır hattında turuncu alarma geçti

TSK'da turuncu alarm: Teyakkuza geçildi! İzinler iptal, ek savaş uçakları istendi

Barzani bağımsızlık referandumuna hazırlanırken Türk Silahlı Kuvvetleri askeri tatbikata başladı. Tatbikat, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne açılan Habur Sınır Kapısı'nda yapılıyor.

Tatbikatın yapıldığı sınır kapısı Türkiye ile Kürt Bölgesel Yönetimi kenti Zaho arasında geçişi sağlıyor.

TSK'dan yapılan açıklamada, tatbikatla eş zamanlı olarak sınır bölgesinde de terörle mücadele operaryonlarına devam edildiği belirtildi.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri turuncu alarma geçti.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nde konuşlu bulunan savaş uçakları Irak kuzeyi ve Suriye kuzeyinde bulunan terör örgütlerinin kış yapılanmasına izin vermemek için teyakkuz durumunda.

24 saat esasına göre sınır hattı ve Irak'ın kuzeyindeki kamplardan görüntü elde eden İnsansız Hava Araçları'nın belirlediği noktalara anında müdahale etmek üzere savaş uçakları hazır bekletiliyor.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nde teyakkuzdan dolayı izinlerin geçici olarak iptal edildiği bildirildi. 24 saat esasına göre uçaklar hazır bekletilirken, geceleri ise savaş uçağının sabaha kadar nöbetçi kaldığı belirtildi.

Turuncu alarmın verildiği üsse Türkiye’nin değişik üslerinden 20 takviye savaş uçağı istendi.

Başbakan Binali Yıldırım da Şanlıurfa'da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldiği toplantıda verdi mesajı.

Yıldırım, hem Suriye'de hem de Irak'taki gelişmelere dikkat çekti, "Hiçbir kimse güney sınırlarımızda, Irak'ta, Suriye'de oldubittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Gerekli tedbirleri almaktan zerre kadar çekinmeyiz." dedi

ulusal.com.tr

# tsk # suriye # ırak