Şehit General Aydoğan Aydın'ın yerine atama yapıldı

Helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın yerine, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tümgeneral Veli Tarakçı atandı. Resmi gazetede yayımlanan kararda, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve diğer general atamaları da yer aldı.

Şehit General Aydoğan Aydın'ın yerine atama yapıldı

Dışişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığında kritik görevlere yeni atamaları içeren karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla: 31 Mayıs'ta düşen helikopterde şehit olan TümgeneralAydoğan Aydın'ın görev yaptığı Şırnak 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığına Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tümgeneral Veli Tarakçı atandı.

Atama kararına göre, Tümgeneral Mehmet Göktan, 15 Temmuz sonrası kurulan Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Tuğgeneral Celalettin Bacanlı üniversitenin Genel Sekreteri oldu. Tuğgeneral Engin Durak Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Genel Müdürü olurken yardımcılığına da Mehmet Erdoğan getirildi. Bir atama da Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na yapıldı. Kurumun Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünal oldu.

Atamayla, Tümgeneral Rafet Sevinç Şaşmaz 1'inci Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Tuğgeneral Sırrı Yılmaz da Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı görevine getirildi.

Generallerin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı'nda da diplomatik atamalar yapıldı. Buna göre, Bakanlık müşavirliklerine Büyükelçiler Hüseyin Avni Karslıoğlu, Mustafa Levent Bilgen, Ali Davutoğlu, Damla Yeşim Say, İskender Kemal Okyay, Fikret Oğuz Ateş, Salim Levent Şahinkaya ve Hüseyin Avni Botsalı atandı.

ulusalkanal.com.tr

# Aydoğan Aydın # general