Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye S-400 mesajı: ''Kimse Türkiye'nin kendini savunmasına müdahale edemez''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan CBS kanalına konuştu. S-400’lerle ilgili, “Hangi ülkeden ne alacağımıza biz karar veririz” dedi. Amerikan CBS Televizyonu mülakatı, “Türkiye Cumhurbaşkanı meydan okuyor” manşetiyle duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye S-400 mesajı: ''Kimse Türkiye'nin kendini savunmasına müdahale edemez''

Amerikan CBS televizyonuna konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 konusuna noktayı koydu; Kimse Türkiye'nin kendini savunmasına müdahale edemez” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde, CBS News kanalına röportaj vermişti. Kanal röportajı, “Türkiye Cumhurbaşkanı meydan okuyor” manşetiyle haberleştirdi.

Erdoğan mülakatta, sunucunun Rusya'dan S-400 alımıyla ilgili ABD'nin rahatsızlığını hatırlatması üzerine, "Kimse Türkiye'nin kendini savunma hakkına müdahale edemez" dedi.

- Hangi ülkeden ne tür savunma sistemleri aldığımıza kimse müdahale edemez. Buna kimse karışamaz. Bu kararları sadece biz veririz"

CBS muhabirinin, "Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerinden başka bir set almayı planlıyor gibisiniz? sözleriniz buna, evet, der gibi" sorusuna ise Erdoğan, "Ne demek, tabii ki evet" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’daki gelişmeler ve olası Afgan göçüyle ilgili olarak da, “Amerika orada niçin var? Önce bu sorunun cevabını kendisine vermeli. Afgan mülteciler konusunda daha fazla sorumluluk almalı” ifadelerini kullandı.

# abd # rusya # cumhurbaşkanı erdoğan # Afganistan # tayyip erdoğan # Birleşmiş milletler # Amerika Birleşik Devletleri # s400 # Birleşmiş Milletler Genel Kurulu # cbs news # CBS # Amerikan CBS kanalı