Bartu Soral: Bu bir rezalet, bir felakettir

Kalkınma Ekonomisti Bartu Soral, Türkiye gündemindeki son gelişmeleri Ulusal Kanal'da değerlendirdi. Soral, Kadıköy Belediyesi ve Şişli Belediyesi Kent Konseyleri’nin 23 Nisan’da çocuklar üzerinden eşcinsellik propagandasına da sert tepki gösterdi

Bartu Soral: Bu bir rezalet, bir felakettir

TÜİK’in verilerine göre hane halkı borçlarının yükseldiğini söyleyen Soral, “Yaklaşık 2002’ de 5,5 milyar TL olan borç şimdilerde 450 milyar TL’lerde. Hane halkı 100 TL’lil potansiyel gelirinin 2002’de 4,5 TL’sini borçluydu şimdi ise 55 TL’sini borçlu.” dedi.

Türkiye’nin dış borçları için adımların atılması gerektiğini söyleyen Soral, “İhracatın, turizmin, rezervlerimizin durumu ortada ödenecek borçlarda ortada. Bu iş şuan zor görünüyor.” ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa taleplerini değerlendiren Soral, “ Yeni anayasa isteyenleri ihanet içinde görüyorum.” dedi.

Foreign Policy’nin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na güzellemeler yapmasını yorumlayan Soral, “CHP’de bugün mevzi tutuyoruz diye oturanlar aslında Atatürk’ün, Atatürk ilkelerinin CHP’den tasfiye edilmesine destek veriyorlar. Amerikalılar, hele Foreign Policy gibi CIA bağlantılı örgütler asla bir şey beklemedikleri ya da bir şey almayacakları kişilerin önüne bir malzeme koymazlar onları övmezler ve onları ön plana çıkarmazlar.” diye konuştu.

Kadıköy Belediyesi ve Şişli Belediyesi Kent Konseyleri’nin 23 Nisan’da çocuklar üzerinden eşcinsellik propagandası yapmasını eleştiren Soral, “Bu bir rezalet bir felakettir. Bozuk düzende sağlam çark olmaz. Bu LGBTİ gibi gruplar uluslararası fonlarla desteklenir. Bunların maksatları toplumların değer yargılarını, birliğini, bütünlüğünü bozmak için operasyonlar uygulamak. Hiç beklemediğiniz yerlerden gelir darbeler. Bunlar siyasette, medyada bolca vardır. Bunların isimlerini toplumda yeni yeni neoliberal, aydın, yetmez ama evetçiler, LGBTİ olarak parlatırlar.” diye konuştu.

ulusal.com.tr

# ulusal kanal # bartu soral