Albayrak ailesine hakarette “FETÖ” izi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve ailesine yapılan hakaretlere yönelik soruşturmada bir şüphelide FETÖ izine rastlandı. Şüphelinin, Konya'da 2017'de görülen FETÖ çatı davasının "firari sanığı" olduğu belirlendi. Hakaretin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu sosyal medya düzenlemesinin ayrıntıları da belli oldu.

Albayrak ailesine hakarette “FETÖ” izi

Albayrak ailesine yöneltilen hakaretlerle ilgili FETÖ bağlantısı dikkat çekti. Sosyal medya düzenlemesine ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 4’üncü kez baba olduğuna ilişkin sosyal medya paylaşımına hakaret içerikli yorumlar gelmişti. Ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformlarının kontrol altına alınması gerektiğine yönelik açıklamalar yaptı. Yorumlara yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 15 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı.

Yorumları yapan şüphelilerden birisinde FETÖ izi dikkat çekti. Şüphelinin, Konya'da 2017'de görülen FETÖ çatı davasının "firari sanığı" olduğu belirlendi.

Ak Parti’nin hazırladığı sosyal medya düzenlemesinin ayrıntıları da ortaya çıktı. Düzenleme ile sık kullanılan sosyal medya platformlarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmesi planlanıyor. Temsilcilikler bulundurulması için şirketler ile görüşmeler yapıldığı da öğrenildi.

Teklif ile sosyal medyada yer alan zararlı içeriklerin 24 saat içerisinde kaldırılmasının istendiği Almanya modeli örnek alınabilir. Almanya’da paylaşımları kaldırmayanlara 50 milyon Euro’ya(Avro) varan para cezaları kesiliyor.

Ak Parti kurmaylarına göre, teklifte sahte hesaplar açılmasını engelleyen bir düzenleme de yer alabilir. Sahte hesaplar nedeniyle ağır cezai yaptırımların getirilmesi öngörülüyor.

Önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan çalışma, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Ak Parti’nin taslağa ilişkin MHP’yi bilgilendirdiği de iddia ediliyor.

ulusal.com.tr

# fetö # berat albayrak # hakaret