'Irkçılığı mahkum edin, Anayasayı koruyun'

NSU davasını takip etmek üzere Almanya’nın Münih şehrinde bulunan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Avrupa Sorumlusu Tunç Akkoç, “Alman devletine ve yargıçlara sesleniyoruz. Gelin güven ortamını yeniden tesis edelim. Anayasayı gerçekten koruyacaksanız, ırkçılığı mahkum edin. Alman Anayasası size bunu emrediyor“ dedi.

'Irkçılığı mahkum edin, Anayasayı koruyun'

Akkoç, mahkeme binası önünde yaptığı açıklamada, sadece maşa olarak kullanılanların değil, bu işin içerisinde olan karanlık merkezlerin de deşifre edilmesi ve dağıtılması gerektiğini vurgularken, “İstihbaratçılar ile katiller bu kadar içli dışlıyken, bizler kendimizi nasıl güvende hissedebiliriz?” diye konuştu.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde, Almanya’da son yarım yüzyılda yaşanan en önemli ırkçılık olayının yargılandığını ifade eden Akkoç, şöyle konuştu:

“Almanya burada bir demokrasi sınavı vermektedir. Bu yüzden tüm dünyanın gözü bu davaya çevrilmiştir. Bizler, yani TGB Avrupa örgütleri ve Avrupa’da yaşayan Türkler, faillerin tamamının ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz. Sadece maşa olarak kullanılanlar değil, bu cinayetleri doğrudan planlayan karanlık merkezler de deşifre edilsin ve dağıtılsın. Dağıtılsın ki

Almanya’da güven ortamı yeniden tesis edilsin. Soruyoruz? Anayasayı Koruma Teşkilatı (Verfassungsschutz) muhbirleri ile katiller bu kadar içli dışlıyken, bizler kendimizi nasıl güvende hissedebiliriz? Devletin güvenlik görevlilerinin olay yerinde bulunduğu dakikalarda Halit Yozgat katlediliyorsa hukuk devletine nasıl inanabiliriz? Irkçı NSU yapılanması 1998‘ den 2011 yılına kadar devletin hiçbir güvenlik birimi tarafından durdurulamıyorsa ve tesadüf eseri izine rastlanıyorsa, bu işin içerisinde derin işler var demektir. Alman devletine ve yargıçlara sesleniyoruz. Gelin güven ortamını yeniden tesis edelim. Anayasayı gerçekten koruyacaksanız, ırkçılığı mahkum edin. Alman Anayasası size bunu emrediyor.“

Şivan Kayaş / Münih

ulusalkanal.com.tr

# tgb # almanya # nsu # münih # tunç akkoç