Millet İttifakı'nın HDP/PKK adımı: Kuruculardan İyi Parti'ye HPD tepkisi

Millet İttifakı ortaklarından İyi Parti'nin de HDP'yi meşrulaştırma girişimleri tepkiyle karşılandı. İyi Parti'nin kuruluşunda rol alan isimler, HDP'nin PKK'nın kontrolünde olduğunu vurguladı. Hem milliyetçi görünüp hem de HDP'nin meşru ilan edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Millet İttifakı'nın HDP/PKK adımı: Kuruculardan İyi Parti'ye HPD tepkisi

CHP’nin PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi meşru ilan etmesine İyi Parti’den de destek geldi. İyi Parti’nin “meşruluk” açıklamasına parti kurucuları tepki gösterdi.

"HDP’Yİ MEŞRU GÖRMEK KABUL EDİLEMEZ"

Bir dönem İyi Parti'de siyaset yapıp partilerinin HDP ile ilişkisi nedeniyle istifa eden isimler Aydınlık gazetesine konuştu. İyi Parti kurucusu, şimdi ise Zafer Partisi'ne katılan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, PKK’nın kontrolündeki HDP'nin meşru görülemeyeceğini vurguladı.

- Bir seçimi kazanacağız diye PKK'nın uzantısı olan HDP'yi meşru görmek kabul edilemez. Sürekli Türkiye aleyhtarı yaklaşımlar içerisinde olan HDP'yi meşru görmek hiçbir siyasi partinin, Türkiye Türk milleti yanlısı ve PKK'yı bir terör örgütü olarak gören hiç kimsenin hakkı değildir. Samimi olmaları lazım. Bir yandan Atatürkçülükten, Türk milliyetçiliğinden bahsedeceksiniz daha sonra HDP meşru partidir diyeceksiniz.

”BU NEDENLE AYRILDIM"

İyi Parti kurucusu ve Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Uğur Tarhan ise "HDP'yi biz meşru kabul etmiyoruz" dedi. HDP'nin yasal olsa bile meşru sayılamayacağını ifade etti.

İyi Parti kurucularından Hayrettin Barut da HDP konusunda aynı fikirde olmadığı için İyi Parti'den istifa ettiğini hatırlattı.

- Onlarla aynı fikirde olmadığım için ayrıldım ben. Dolayısıyla belki meşru zemine çekilerek bu hareket bir şekilde elimine edilmek isteniyor. Ama hareketin adı bir kere Kürt hareketi değil, terör hareketi.

CHP ve İyi Parti’den yapılan HDP'yi meşrulaştırma çabalarına bir tepki de İyi Parti'den istifa ederek Ak Parti'ye katılan Manisa Milletvekili Tamer Akkal'dan geldi.

Akkal, "Kim bu ülkede Kürt sorununu çözeceğiz diyorsa bilinmelidir ki hem Kandil'e hem İmralı'ya sinyal çakıyor demektir" ifadelerini kullandı. HDP’yi terör örgütünün siyasi uzantısı olarak tanımlayan Akkal, İyi Parti’nin HDP ve CHP'nin koltuk değnekliğini yaptığını belirtti.

# pkk # hdp # Milletİttifakı # İyiParti