Bahçeli tarih verdi!

MHP'nin dün yapılan MYK toplantısında, HDP haricindeki partilerle koalisyona kapılar açık bırakıldı. Hükümetin kurulamaması halinde ise 15 Kasım'da erken seçime gidilmesi fikri ağırlık kazandı. Bu arada CHP cephesinden Bahçeli'ye dönüşümlü Başbakanlık önerisi geldi.

Bahçeli tarih verdi!

Seçim gecesi yaptığı açıklama ile aklındaki koalisyon modelinin sınırlarını çizen Devlet Bahçeli dün parti MYK'sını topladı. Basına kapalı yapılan toplantıya yeni dönemde mecliste yer alacak 80 yeni vekil de katıldı. Bahçeli liderliğindeki toplantıda koalisyon formülleri masaya yatırıldı.

Devlet Bahçeli, 2,5 saat süren toplantıda, "HDP dışındaki partilerle koalisyon görüşmesi yapılabilir" dedi. Bahçeli, daha önce gündeme gelen koalisyon şartlarını da yineledi.

MHP Lideri, koalisyon oluşmaz ise de erken seçim için tarih verdi. Bahçeli, "15 Kasım ve sonrasında seçimi bekleyebiliriz" dedi.

AKP'nin 18 milletvekilini transfer ederek tek başına iktidar olma yolunu da deneyebileceğine dikkat çeken MHP lideri, Erdoğan Baykal görüşmesinide eleştirdi.

MHP'de bu gelişmeler yaşanırken CHP'den biraraya gelelim mesajı geldi. Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Bahçeli'ye; 'Alayına karşıyız' tavrıyla Türkiye bir yere varamaz. Makul bir süre için makul ve sağlam bir protokolle AKP tahribatını giderecek, bir restorasyon dönemi için bir araya gelmeliyiz." çağrısı yaptı.

Benzer ifadeler CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'dan geldi. Kılıçdaroğlu ile görüşen Karayalçın, MHP'yi koalisyona ikna etmek için gerekirse Bahçeli'ye 'dönüşümlü Başbakanlık' teklifinde bulunulabileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# mhp # lider