PKK'ya karşı büyük operasyonun düğmesine basıldı! İçişleri Bakanlığı'ndan talimat gönderildi!

PKK'nın Doğu illerindeki halka kurduğu baskıyı ortadan kaldırmak için operasyonlara hız verildi. PKK'ya ait, mezarlıkların yanı başında kurulan sözde mahkeme binaları ile haraç toplama merkezleri yıkılacak. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı Valiliklere talimat gönderdi. İlk olarak Muş Varto'da PKK'nın halkı yargılamak için kullandığı bir taziyeevi yıkıldı

PKK'ya karşı büyük operasyonun düğmesine basıldı! İçişleri Bakanlığı'ndan talimat gönderildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölücü terör örgütüne karşı operasyonları tüm hızıyla sürüyor.

PKK'nın halk üzerinde kurduğu baskıyı kaldırmak ve bölgedeki terör unsurlarının temizlenmesi amacıyla operasyon düğmesine basıldı. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili valilere talimat gönderdi.

Doğu illerinde PKK'nın halkı yargılamak için kullandığı sözde mahkeme binaları ve halktan vergi adı altından haraç topladığı merkezlerin yıkılmasına karar verildi.

Bakanlığın talimatının ardından Muş’un Varto ilçesinde ilk yıkım yapıldı.

Kulan bölgesi PKK'lılar için kritik önemde. Çünkü teröristler TSK'nın operasyonu önecesine kadar bölgeye hakimdi. Fotoğraf karelerinde yer alan mezarlar PKK'lılara ait. Birkaç kilometre ilerisinde ise taziye evi bulunuyor. Ancak teröristler bu binaları halkı yargılamak için kullanıyor.

Güvenlik güçleri halka uygulanan baskının son bulması için PKK'nın kullandığı binaları yerle bir etti.

Muş Valiliği Varto'da birçok bölgeyi "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan etmişti. Kulan bölgesine bağlı kırsal kesimdeki yasak ise 1 Mart 2016 tarihine kadar uzatıldı.

Van'ın Çatak ilçesinde de PKK'nın kullandığı bazı binalar Kobra tipi helikopterlerle bombalandı.

Bakanlığın bu talimatı, PKK ve bazı çevreler tarafından “Devlet, PKK'lıların mezarlıklarını yıkacak” şeklinde kara propagandaya dönüştürülmüştü.

ulusalkanal.com.tr