Dibeybe açıkladı: Libya Türkiye ile yaptığı anlaşmaya bağlılığını gösterdi

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, "Libya ve Türkiye arasındaki deniz anlaşması konusunda Yunanistan ile aynı fikirde değiliz" dedi. Dibeybe, "Libyalıların çıkarına hizmet eden bu anlaşmadan ayrılmayacağız" ifadelerini kullandı.

Dibeybe açıkladı: Libya Türkiye ile yaptığı anlaşmaya bağlılığını gösterdi

Doğu Akdeniz'de dengeleri değiştiren anlaşmayı değerlendirdi. Yunanistan'ın tavrını eleştirdi. Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Katar merkezli Al Jazeera kanalına mülakat verdi.

Dibeybe, ülkesinin Türkiye ile imzaladığı "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" konusunda Yunanistan ile fikir ayrılıkları olduğunu söyledi.

- Libya ve Türkiye arasındaki deniz anlaşması konusunda Yunanistan ile aynı fikirde değiliz. Libyalıların çıkarına hizmet eden bu anlaşmadan ayrılmayacağız.

Türkiye ile Libya arasında 27 Kasım 2019'da Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası imzalanmıştı. Bu anlaşmaya en çok da Yunanistan karşı çıkmıştı. Libya liderine işte bu durum soruldu. Dibeybe, muhtıraya bağlı kalacaklarını kaydetti.

Darbeci Hafter saflarında bulunan yabancı paralı askerlerin Libya'daki varlığına ilişkin de konuşan Dibeybe, "Paralı askerlerin çıkarılması yönünde iyiye işaretler var." ifadelerini kullandı.

# türkiye # libya # yunanistan # doğu akdeniz # Mavi Vatan # Dibeybe # türkiye yunanistan # hafter # anlaşma # Abdülhamid Dibeybe # libya türkiye # Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası # Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe # deniz yetki anlaşması # Libya Yunanistan