Rüzgar'ı sınav heyecanı sardı

Arama kurtarma köpeği Rüzgar'ın, Hollywood filmlerini aratmayan yaşam öyküsü bu… Ve rüzgar bugünlerde hayatının en önemli sınavına hazırlanıyor.

Rüzgar'ı sınav heyecanı sardı

Onun hikayesi, daha henüz 1.5 yaşındayken sokağa terk edilmesiyle başladı. Karşıyaka BelediyesiVeteriner İşleri ekipleri tarafından bulunduğunda, kaderinin tamamen değişeceğinden habersizdi. "Rüzgar" adı verilen golden kırması sevimli köpek, belediyenin köpekli arama kurtarma timi projesinin ilk üyesi oldu.

Veteriner Hemşire Işık Şen denetiminde 2 yıl boyunca özel eğitim gören Rüzgar, Karşıyaka Belediyesi arama kurtarma ekibiyle pek çok tatbikata da katıldı. Uzun soluklu eğitiminde artık sona gelen Rüzgar, 18-28 kasım tarihleri arasında yapılacak sınavla "köpekli arama timi eğitim ve görev yeterlilik" belgesi almak için ter dökecek.

Diğer illerden 12 arama kurtarma ekibinden köpeklerinde katılacağı sınav için Rüzgar, bugünlerde geceli gündüzlü çalışıyor. Dileğimiz hiç yaşanmamasından yana, ama kapımızda bekleyen o büyük felaket için artık "Rüzgar" gibi bir kahramanımız var.

ulusalkanal.com.tr

# sınav # Belge # arama kurtarma # köpek # karşıyaka belediyesi # rüzgar # veteriner # polis köpeği