Gölbaşı’nı bombalayan darbeciler için 54 müebbet, 1000 yıl hapis!

15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekât ve Havacılık Dairesi'nin bombalanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Akıncı Üssü'nden 44 polisin şehit olduğu saldırı için Vurun” talimatını veren komutanlar ve vuran pilotlar hakkında 54’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1000 yıl hapis cezası istendi

Gölbaşı’nı bombalayan darbeciler için 54 müebbet, 1000 yıl hapis!

15 Temmuz Amerikancı darbe girişiminde 44 polis şehit oldu AnkaraGölbaşı'ndaki Polis Özel Harekât ve Havacılık Dairesi'nde.

Gölbaşı'nı "vurun" talimatı Akıncı Üssü'nden geldi.

O talimatı veren FETÖ'cü komutanlar hakkında yürütülen soruşturma sona erdi, fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Gölbaşı'na bombaları bırakan pilotlar Uğur Uzunoğlu ile Hüseyin Türk’ün 47 kez ağırlaştırılmış müebbet, Emniyet Havacılık Daire Başkanlığı’nda 7 polisi şehit eden pilotlar Mustafa Azimetli, Ekrem Aydoğdu, Mehmet Çetin Kaplan ve Ertan Koral’ın ise 10’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

Fezlekede, dönemin Akıncı Hava Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim ile Akıncı Filo Komutanı Hakan Karakuş'un da aralarında bulunduğu bombalama talimatını veren FETÖ'cü askerler içinde 54'er kez müebbet ve çeşitli suçlardan en az 1000'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

HabertürkGazetesinin haberine göre fezlekede, uçakların iki noktayı vurduğu ana ilişkin telsiz konuşmalarına da yer verildi. Hareket merkezinde bulunan Yüzbaşı Ahmet Tosun'un, bombaları bırakan pilotlara "Elinize sağlık" dediği belirtildi.

44 polisin şehit olduğu 15 Temmuz gecesi kullanılan bombalarda incelendi. Bombalar Mark 84 (MK-84) ABD yapımı. Bu bombalar Mark 80 serisinin en büyüğü olarak biliniyor. F-16'ların mühimmatları arasındaki en büyük cephaneler arasında bulunuyor.

Saldırılarda Polis Akademisi Başkanlığı'nda 553 bin TL, Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda 6 milyon 341 bin TL, Havacılık Dairesi Başkanlığı'nda ise 40 milyon TL zarar oluştuğu kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

# sağlık # abd # ankara # 15 temmuz # anayasa # gazete # habertürk # gölbaşı # Temmuz # akın öztürk # Darbeci # Polis akademisi # Mehmet Çetin # hakan karakuş # hakan evrim