Kaputaş Plajı doğal güzelliği ile hayran bırakıyor

Dünyanın sayılı doğal plajlarından biri olan Kaputaş, eşsiz dokusu ile gezginlerin ilgi odağı oluyor. Kaputaş Kanyonu’ndan gelen doğal suyun oluşturduğu plaj, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Kaputaş Plajı doğal güzelliği ile hayran bırakıyor

Kaputaş yaz-kış ayak izleri eksik olmayan bir kumsal. Her mevsim yoğun ilgi görüyor. Eşsiz dokusu ile yerli yabancı turistlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Kaputaş Plajı, dünyanın sayılı doğal plajlarından biri. Kaputaş Kanyonu’ndan gelen suyun denize döküldüğü yerde oluşan plaj, coğrafi olarak “kanyon ağzı plajı” diye tanımlanıyor. Bu özgün yapısı Kaputaş’ı diğer koy ve plajlardan ayırıyor. Dik kayalıklarla çevrili plaja, 187 basamak inilerek ulaşılıyor.

Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kaputaş, 2020’de salgın tedbirleriyle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşattı. Plaj, kış manzarasıyla da görenleri hayran bırakıyor.

Kaputaş için bir de ‘durmadan geçilmez’ deniliyor. Çünkü yoldan geçenler bu eşsiz manzaraya kayıtsız kalamıyor. Araçlarını park edip, derin maviliğin seyrine koyuluyorlar.

# antalya # Deniz # turist # Kaş # sahil # manzara # plaj # doğal güzellik # Kaputaş # Antalya Kaş # Kaputaş plajı