Maske kuralı unutuldu

Kovid-19 ile mücadelede ek tedbirler devrede. Ancak yeme-içme mekanlarına getirilen kısıtlama hayati önem taşıyan kuralları sekteye uğrattı. Kameralara yansıyan görüntüler ise pek iç açıcı değil. Çünkü yemeklerini sokakta yiyen vatandaşlar maske kuralını da ihlal etti. Uzmanlar bu mekanlarla ilgili yeni düzenleme yapılması gerektiğini öneriyor.

Maske kuralı unutuldu

Haber: Dilek Doğan / Kamera: Emre Alp Genç

Tüm yurtta tırmanışa geçen Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan ek tedbirlerden biri de yeme-içme mekanlarıyla ilgili kısıtlama.

Yeme-içme mekanları kısıtlamalar nedeniyle "paket servis ve gel-al" sistemine döndü.

Artan vakalara rağmen hala dışarı çıkanlar ise sokaklarda yoğunluğa neden oldu. Vatandaşlar, mekanlarındaki oturma yasağı nedeniyle yürürken veya otururken yiyip içtiler...

Kameralara yansıyan görüntüler ise pek iç açıcı değil. Çünkü hayati önem taşıyan maske ve sosyal mesafe kuralı ihlal edildi.

Uzmanlar, bu mekanlarla ilgili yeni düzenleme yapılması gerektiğini öneriyor.

Kural tanımazlık ise gün geçtikçe boyut değiştiriyor. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre karantinadan kaçışlar sürüyor. Üstelik virüs taşıyanlar yakalanmamak için yeni yöntemlere başvuruyor. Kovid-19 taşıyan vatandaşların yüzde 60'ı telefonunu evde bırakarak dışarı çıkıyor.

ulusal.com.tr

# Kovid19 # Maske # Yurt # Uzman # kural