Bu yatların haftalık kirası bir villa parası

Marmaris'teki yat fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunulan lüks yatlar, villa fiyatını bulan bir haftalık kiralama bedeliyle dikkati çekiyor.

Bu yatların haftalık kirası bir villa parası

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yat fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunulan lüks motor yatlarla bir hafta tatil yapmak isteyenlerin ödeyeceği kira, 30 bin ile 200 bin avro arasında değişiyor.

İlçede bu yıl 36'ncısı düzenlenen "Marmaris Yacht Charter Show Fuarı"nda çok sayıda gulet ve motor yat tanıtıldı. Büyüklüğü ve barındırdıkları konforla dikkati çeken lüks yatlar, yurt içi ve yurt dışından gelen acente yetkililerinden de büyük ilgi gördü.

"Değeri 5 milyon, haftalık kirası 100 bin avro"

Fuarda bulunan Sean Lion II Jersey isimli yatın kaptanı Soner Demirtaş, fiyatların sezon ve teknede sunulan hizmet kalitesine göre değiştiğini belirterek, "Yaklaşık 5 milyon avro değerinde olan yatımızda müşterilerimize çok değişik imkanlar ve turlar sunuyoruz. Bir haftalık kiralama bedeli ise tekneden tekneye göre değişiyor. Bu rakam 30 bin avrodan 100 bin avroya kadar çıkabiliyor." dedi.

"Fuarın ilgi odağı Mermaıd Delavare"

Fuarda ilgi odağı olan bir diğer yat ise Mermaıd Delavare oldu.

Tekne kaptanı Onur Dağar da haftalık turların teknesine ve verilen hizmet kalitesine göre değiştiğini anlatarak, mega yat sınıfındaki teknelerin haftalık kiralama bedellerinin 80 bin avrodan başlayıp 200 bin avroya kadar çıkabileceğini dile getirdi.

İçi lüks bir rezidans gibi konforlu donatılmış Mermaid Delavare yemek ve oturma salonu, güneşlenme terası gibi alanlar ile jakuzi de bulunuyor.

Yatın bünyesinde sürek teknesi ve su sporu araçları yer alıyor. Okyanuslardaki uzun yolculuklarda çok rahat ve sorunsuz yol alabilecek şekilde imal edilen yat, her yıl ziyaretçiler tarafından tercih edilirken fiyatının ise 7 milyon avro olduğu öğrenildi.

# Marmaris # ziyaretçi