Sandıktan Tuchel çıktı

Yönetim, twitter, facebook ve çeşitli forum sitelerindeki taraftar görüşlerini tek tek topladı. Taraftarın en çok istediği ismin Thomas Tuchel olduğu ortaya çıkınca da düğmeye basıldı

Sandıktan Tuchel çıktı

Galatasaray'da "Yeni teknik direktör kim olacak?" sorusu yanıtını bulmak üzere. Yönetim, daha önce prensipte anlaştığı Almanya'nın parlayan yıldızı Thomas Tuchel'i teknik direktörlük koltuğuna oturtacak. Başkan Ünal Aysal'ın Tuchel'de karar kılmadan önce sanal alemde taraftar yoklaması yaptığı belirlendi. Aysal'ın talimatıyla iletişim departmanında oluşturulan özel ekip Twitter ve facebook'un yanı sıra çeşitli forum sitelerinde hoca adaylarıyla ilgili onbinlerce taraftarın görüşünü tek tek topladı. Löw, Advocaat, Hitzfeld, Daum, Schuster gibi isimler arasında Tuchel açık ara öne çıktı.

Bu tablo üzerine Ünal Aysal, 41 yaşındaki Alman hocayı takımın başına getirme kararını kesinleştirdi. Sezon sonunda Mainz'dan ayrılan Tuchel bir yıl daha sözleşmesi olduğu için Alman kulübüne bir miktar tazminat ödeyecek. Bu sorunun pazartesi günü çözülmesini bekleyen Galatasaray ise, aynı gün Tuchel'i resmi imza için İstanbul'a çağırmayı planlıyor. Almanya'da üç kulüpten aldığı teklifi geri çeviren Tuchel'in de Galatasaray'dan gelecek çağrıyı heyecanla beklediği belirtildi. 'Taktik dehası' olarak gösterilen Tuchel 2011'de Almanya'da 'Yılın Antrenörü Ödülü'ne layık görüldü.

Kaynak: Savaş ÇORLU / fotoMaç

# fotomaç # facebook # twiter # tuchel