İstiklal Caddesi'nin simgesi haline gelen simitçiler artık olmayacak

İstiklal Caddesi'nin simgesi haline gelen simitçiler artık olmayacak. Nedeni ise İstanbul Büyükşehir Blediyesi ve Beyoğlu Belediyesi arasındaki anlaşmazlık. Caddenin ana arter olduğunu belirten İBB, kira bedelinin kendilerine verilmesini istedi. Beyoğlu Belediyesi ise simitçilerinin onları muhatap alması gerektiğini ifade etti. İBB, son olarak gece bölgeye gidip tezgahları tek tek topladı.

İstiklal Caddesi'nin simgesi haline gelen simitçiler artık olmayacak

İlk olarak 16 tenesinin kaldırılacağı söylendi. Daha sonra da kira bedelini kendilerine ödemeyenlerin...

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi üzerinde bulunan ve bölgenin sembollerinden simit tezgahları işgaliye ödemeleri de Beyoğlu Belediyesi'ne yapılıyordu.

İBB yönetiminin değişmesiyle tezgahlardaki ve simitçilerin giysilerindeki Beyoğlu Belediyesi yazısı ile logolarının kaldırılması istendi. Tabi işgaliyenin de artık İBB'ye ödenmesi gerektiğini belirtildi. Ayrıca 11 tezgahın tekelleştiği iddia edildi.

İddialara göre simitçiler anlaşma sağlanması için İBB'nin Zeytinburnu'nda bulunan yerine gitti. Bölgedeki 60 tezgahtan 30'yla anlaşıldı. Ama öyle olmadı İBB zabıta ekipleri tezgahları süresiz bir şekilde kaldırttı.

ulusal.com.tr

# istanbul # ibb # İstiklal Caddesi # beyoğlu belediyesi # simitçi