Metalda zam sezonu

Metal sektöründe zam mevisimi başladı. Sendikalar işverenden istedikleri zam oranlarını açıklamaya başladı. Birleşik Metal-İş Sendikası 15 bin işçi için 208 ile 305 lira arasında zam istedi.

Metal sektöründe zam pazarlığı başladı, Birleşik Metal-İş Sendikası, 15 bin çalışanı için istediği zam oranını belirledi.

Metal sektöründe çalışan işçilerin zam ve sosyal hakları için toplu pazarlık yapılıyor. Metal işkolundaki her sendika, işverenle pazarlık masasına oturmadan önce, istediği zam oranını açıklıyor.

Birleşik Metal-İş Sendikası da, işveren sendikası MESS'ten, 2014-2016 yılları için istediği zam oranını duyurdu. Toplantı yüzlerce işçinin katılımıyla, sanayinin kalbi Gebze'de yapıldı.

Ayrıntıları Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu açıkladı. 15 bin metal işçisi için, 305 liraya varan zam istendi. Bu şekilde asgari ücretli metal işçisinin maaşı bin 200 liraya yaklaşacak.

Metal işçileri gürültülü ve yüksek sıcaklık altında, yani ağır şartlarda çalışıyor. Sendika bu nedenle, çalışmanın haftada 45'ten 37,5 saate düşürülmesini istiyor.

HABER: HATİCE KARA

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

# zam # işçi # pazarlık # işveren # metal # birleşik metal iş sendikası