Cumhuriyet kuvvetleri gerici eğitim politikalarına karşı birleşti

Eğitimin gericileştiği, bilimin karartıldığı bir dönemde Cumhuriyet kuvvetleri, laik eğitime indirilmek istenen darbeyi masaya yatırdı. Çağdaşlaşmanın temel taşı olan eğitimin tarikatlaştırılmasına karşı çıkan TLB, CKD, ADD, CHP, İşçi Partisi, Eğitim-İş ve veliler AKP'nin eğitim politikalarına karşı birleşti.

19. Milli Eğitim Şurası sonrasında laik eğitime yönelik tehditlerin artması Cumhuriyet kuvvetlerini harekete geçirdi.

Türkiye Liseliler Birliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP, İşçi Partisi, Eğitim-İş ve veliler, eğitime yönelik tehditleri masaya yatırdı. Şişli'de, "Bağımsız, Bilimsel Halkçı Laik Eğitim" Forumu düzenlendi. Forum, Ekrem Ataerin türküleri ile başladı. İlk söz hakkı, bir kumpasla Foça Cezaevine hapsedilen Profosör Doktor Renan Pekünlü'nün oldu. Pekünlü, foruma bir mektupla katıldı.

Yeni eğitim sistemi ile bilimsel eğitimden uzaklaştırılmaya çalışan öğrenciler de forumdaydı. Onlar adınaTürkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Bora Çelik konuştu.

CKD Genel Başkanı Canan Arıtman, dini eğitimin ilkokullara kadar indirilmesinin siyasi bir oyun olduğuna dikkat çekti.

AKP'nin tarikatlarla işbirliği yaparak Cumhuriyet'i hedef aldığını belirten CHP Milletvekili Nur Serter, laik bireyler yetişmesinin engellenmek istendiğini söyledi.

İşçi Paritisi Genel Başkan Yardımcısı Profosör Doktor Tülin Oygür, eğitimdeki düzenlemelerin Türkiye'yi bölme projesinin bir parçası olduğuna dikkat çekti.

Eğitim-İş 4 Nolu Şube Başkanı Zekeriya Çakmak, gericiliğe karşı mücadele sözü verdi.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

# chp # işçi partisi # CKD # add # Laik # Eğitim-İş