“Davutoğlu gidebilir“

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan Davutoğlu'na "Seçimde AKP'li vekillerin yarısını değiştir” talimatı geldi. İddiayı Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan gündeme getirdi. Takan, AKP'li 152 vekilin önümüzdeki seçimlerde yeniden aday gösterilmeyeceğini yazdı. Davutoğlu'nun her adımının Erdoğan'a rapor edildiğini de belirten Takan, "Başbakan yorgunluk bahanesiyle her an gidebilir” ifadelerini kullandı.

“Davutoğlu gidebilir“

“Seçim sonrasında AKP milletvekillerinin yarısı değişecek.” Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'nu bu talimatı verdi.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Erdoğan'ın partinin iplerini Davutoğlu'na vermemekte kararlı olduğunu yazdı. Erdoğan'ın, üstünü çizdiği vekiller ile 3 dönem barajına takılanlar konusunda Davutoğlu'nun taleplerini geri çevirdiğini belirtti.

"Erdoğan, Davutoğlu’na genel seçimde AKP grubunun en az yarısını temizlemesi talimatını verdi. Davutoğlu, Erdoğan’a, 3 dönemlikler ile ilgili uygulamanın biraz gevşetilip gevşetilemeyeceğini sordu. “Olumsuz” yanıtı bir daha aldı: “3 dönemlikler dışında, grubun en az 3’te birini de yenileyeceksin. Gençleştireceksin!”

Takan, bu hesaplamaya göre AKP'li en az 152 vekilin önümüzdeki dönemde Mecliste olmayacağını ifade etti.

Davutoğlu'nun her şikayetinin Erdoğan'a anında iletildiğini kaydeden Takan, Başbakan'ın koltuğunu kaybetme ihtimaline dikkat çekti.

"Kolay değil Ahmet Davutoğlu Hoca’nın işi!.. Kafasının üstünde Binali Yıldırım ile Numan Kurtulmuş, Demokles’in Kılıcı gibi sallanıyor. “Üf” dese anında Kaçaksaray’a rapor ediliyor. Bir daha yalandan dahi diklenmeye kalksa, seçimi bile göremeden koltuğa veda edebilir."

Takan, Davutoğlu için “odacı tayinlerini bile Erdoğan’a danışmadan yapamayacak hale geldi” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.com.tr

# ahmet takan # Ahmet Davutoğlu # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan