Muhaliflerden itiraf

Cenevre Konferansı'nda muhalifleri temsilen katılan heyetin, Suriye'deki silahlı gruplar üzerinde yaptırım gücü olmadığı ispatlandı. Suriye heyeti ve muhalifler, Halep, Humus ve İdlip kentlerine yardım konvoylarının ulaştırılması konusunda uzlaştı. Ancak, muhalefet heyeti konvoyların güvenliğini sağlayamayacaklarını, silahlı gruplar üzerinde söz sahibi olmadıklarını itiraf etti. Süreci Ulusal Kanal'a değerlendiren Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dr. Faysal Mikdad, "Suriye askeri alanda kazandığı başarıyı diplomasiye de yansıtacaktır" dedi.

İkinci CenevreKonferansı'da yapılan görüşmelerde sözde muhaliflerin sahadaki teröristlere karşı yaptırım gücü olmadığı ortaya çıktı.

Suriye hükümeti, Halep, İdlip ve Humus bölgelerine insani yardım ulaştırılabilmesi için muhaliflerin sahadaki yandaşlarından güvenliği sağlamalarını istedi. Ancak muhalefet heyeti yardım konvoylarının güvenliği konusunda garanti veremeyeceğini açıkladı. Suriye hükümetinin, konferansın ilk gününden itibaren dile getirdiği heyetin muhalefeti temsil etmediği iddiası da kanıtlandı.

Toplantıda önemli bir gelişme daha yaşandı. Suriye hükümetinin teklif ettiği saygı duruşu muhalifler tarafından da kabul edildi. Oturum, Suriye'de hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Suriye hükümeti terör ve şiddet eylemlerine hemen son verilmesini isterken, muhalefet Esad'sız geçişteki ısrarını sürdürdü.

Süreci Ulusal Kanal'a değerlendiren Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Dr. Faysal Mikdad; Amerika, İsrail, AKP hükümeti ve körfez ülkeleri tarafından desteklenen çetelerin 3 yılda hedeflerine ulaşamadıklarını vurguladı. Bundan sonra da amaçlarına ulaşamayacaklarını söyleyen Mikdad, Suriye'nin askeri alanda elde ettiği başarıyı diplomatik alana da taşımaya kesin kararlı olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # konferans # Humus # İdlip # Halep # Cenevre