Suikast iddiasıyla hazırlandığı söylenen kroki bakın hangi adrese ait çıktı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılan ve takipsizlikle sonuçlanan soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıktı.

Suikast iddiasıyla hazırlandığı söylenen kroki bakın hangi adrese ait çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlattığı soruşturmada verdiği takipsizlik kararının ayrıntıları ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre soruşturmanın önemli delillerinden biri olduğu belirtilen ve Arınç’ın evinin krokisi olduğu öne sürülen kağıdın, bir bilgisayar tamircisinin adresine ait olduğu saptandı.

Astsubay M.U.’nun bilgisayarın tamiri için bir asker görevlendirdiği, askerin tamirciyi bulması için bir kroki çizilerek, adresin tarif edildiği kaydedildi.

Soruşturmada geçen bir diğer önemli iddianın da asılsız olduğu ortaya çıktı. Albay Erkan Yılmaz B'nin Arınç’ın evinin bulunduğu Çukurambar çevresinde bulunması şüpheli olarak nitelendirilmişti. Albay ifadesinde oraya alışveriş için gittiğini belirtti.

Yapılan incelemeler sonrası, kararda Albay B'nin verdiği ifadenin HTS raporları ve mağazalardan getirilen kayıtlar ile örtüştüğü vurgulandı.

Bülent Arınç’a “suikast” iddialarıyla 2009’da başlatılan ve devletin çok gizli bilgilerinin bulunduğu Genelkurmay’a bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu’nda 25 gün boyunca arama yapılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# bülent arınç # kozmik oda # suikast