Ali Tatar’ın annesi Satı Tatar son yolculuğuna uğurlandı

Kumpas şehidi Yarbay Ali Tatar’ın annesi Satı Tatar son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Tatar ailesi, siyasetçiler ve sevenleri katıldı. Satı Tatar, Ali Tatar'ın hayatını kaybetmesinin ardından sürekli siyah giyerek oğlunun yasını tutmuştu.

Satı Tatar, oğlu Ali Tatar’a kavuştu. Yaşamını yitiren Satı Tatar, son yolculuğuna uğurlandı.

Yarbay Ali Tatar, Amirallere Suikast Davası nedeniyle 10 gün tutuklu kalıp serbest bırakıldıktan sonra hakkında yeniden yakalama kararı çıkınca 19 Aralık 2009 tarihinde başına ateş ederek intihar etmişti. Ali Tatar’ın ölümünden 8 yıl sonra annesi Satı Tatar hayatını kaybetti.

Kumpas şehidi Yarbay Ali Tatar’ın annesi Satı Tatar için Ankara Batıkent’teki Serçeşme Cemevi’nde cenaze töreni yapıldı.

Törene Satı Tatar’ın çocukları Ahmet Tatar, Hürriyet Ünver ve ailesinin yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve seveni katıldı.

Törende Satı Tatar’ın kardeşi Ahmet Tatar, duygularını anlattı.

Törenin ardından cenaze Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Satı Tatar, Poyrazköy davasındaki tahliye kararının ardından, “Bu davalarda tahliye olanlar da cezaevlerinde kalanlar da hepsi birer Ali. Onların ailelerine kavuşması çok önemli. Bu duruma çok sevindik. Ancak Ali’miz geri gelmedi” diye konuşmuştu.

Satı Tatar, Ali Tatar’ı toprağa verdiğinden bu yana sürekli siyah giyerek, oğlunun yasını tutmuştu.

ulusal.com.tr

# ali tatar # satı tatar